AMERIKANCI TRAŽE NOVAKOVU SLABU TAČKU: Evo kako da pobedite Đokovića
Foto: Reuter

Nole je dominantan

AMERIKANCI TRAŽE NOVAKOVU SLABU TAČKU: Evo kako da pobedite Đokovića

Tenis -
Američki trener i teniski analitičar Krejg O'Šonesi poručio je igračima da moraju da oduzmu servis Novaku Đokovoviću ako žele da pobede prvog reketa sveta.

O'Šonesi je za američke medije govorio o najboljem teniseru sveta. On je trenirao i Amera Delića, a svom nekadašnjem klijentu je poručio da mora da oduzme servis Đokoviću ako želi da ga pobedi.Đoković i Delić su igrali dva puta u karijeri, a oba puta je slavio Novak. Đoković je oba puta slavio sa po 3:1, a imao je dosta muka da pobedi Delića."Rekao sam Ameru: Novak će servirati šest puta u setu, a ti moraš makar jednom da mu oduzmeš servis. To je cilj. Od tih šest puta, budimo iskreni, četiri puta nećeš imati nikakve šanse. U ta četiri gema Novak će da se prošeta, ali to je dobro za tebe, jer on neće uči u ritam. Ali u preostala dva gema moraš da uđeš maksimalno, moraš da snažno vraćaš Novakov servis i možda napraviše jedan brejk. Amer mi je rekao da su mu ti saveti pomogli, jer nije pokušavao da osvoji svaki gem na Novakov servis", rekao je O'Šonesi.

On je kao najbolji primer za svoju teoriju naveo Stana Vavrinku, koji je izgubio 19 od 23 duela protiv Đokovića, ali je pobedio Srbina prošle godine u finalu Rolan Garosa."Novak je u tom meču odabrao igru bekhend na bekhend. Ali ne postoji niko na planeti ko ima tako sirovu snagu na bekendu kao Vavrinka. Dakle, postoje dva načina da se pobedi Novak. Morate da imate bolji bekhend od njega, što je gotovo nemoguće. Ili morate da imate jači bekhend od njega. A Vavrinka je to imao", istakao je O'Šonesi.Bivši britanski teniser Džon Lojd je rekao da je Boris Beker karika koja je situaciju drastično preokrenula u korist Novaka Đokovića."Razlika je u tome što je on toliko mentalno jak da misli da ne može biti pobeđen. Malo je reći da je Boris pun samopouzdanja. To je potcenjivanje, ali u pozitivnom smislu. Veče pre meča svi imaju sumnje, čak i oni najbolji pomalo sumnjaju. Ali kada imate nekog poput Bekera pored sebe, to pravi ogromnu razliku", rekao je Lojd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track