PRVI PUT NA TERENU POSLE MELBURNA: Đoković počinje učešće na turniru u Dubaiju
Foto: AP

Juriš na novi trofej

PRVI PUT NA TERENU POSLE MELBURNA: Đoković počinje učešće na turniru u Dubaiju

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković danas će početi učešće na turniru u Dubaiju, svom prvom takmičenju posle osvajanja titule na Otvorenom prvenstvu Australije, a protivnik u prvom kolu biće mu Španac Tomi Robredo.

Meč je na programu u 16 sati po srpskom vremenu.

Đokoviću i Robredu će to biti deveti međusobni duel, a srpski teniser vodi sa 6:2. Njih dvojica su se poslednji put sastali na Masters turnir u Sinsinatiju 2014. godine, kada je Španac pobedio sa 7:6 (6) i 7:5.

Srpski teniser, četvorostruki pobednik ovog turnira serije 500, prošle godine poražen je u finalu, a godinu dana ranije u polufinalu od Švajcarca Rodžera Federera.

Uoči početka takmičenja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima rekao je da ga čelna pozicija na ATP listi ne opušta, već dodatno motiviše da radi maksimalno.

"Kada si prvi na svetu moraš da radiš duplo više i da budeš posvećen načinu života koji ta pozicija zahteva od tebe", rekao je Đoković.

Na terenima teniskog kompleksa u Dubaiju danas će se naći i Viktor Troicki, koji će u prvom kolu igrati protiv Kipranina Markosa Bagdatisa. Ukupni nagradni fond turnira u Dubaiju iznosi 2.674.445 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track