NOVAKU ČAST DA IGRA U HRAMU KOŠARKE: Đoković objasnio zašto se uželeo nastupa u Beogradu
Foto: Tanjug

Rutinska pobeda

NOVAKU ČAST DA IGRA U HRAMU KOŠARKE: Đoković objasnio zašto se uželeo nastupa u Beogradu

Tenis -
Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je dobar početak meča protiv Aleksandra Nedovjesova odredio dalji tok duela.

Đoković je dodao da je infekcija oka prošlost.

"Dobro sam odigrao na početku meča... Nisam mu dozvolio da uđe u svoj ritam, da izlazi na volej i osvaja lake poene. Znao sam ranije da ima dobre udarce, ali kada mu se promeni ritam znam da se ne kreće dobro i tu sam tražio svoju šansu", rekao je Noivak.

"Nije bilo problema s okom koji mogu da predstavljaju brigu za sutrašnji meč ili naredni period mojih teniskih nastupa. Ustanovio sam sa doktorskom ekipom da sam se praktično vratio u normalu. Infekcija oka je iza mene. Nastavljamo dalje", dodao je on.

Teniska reprezentacija Srbije povela je danas sa 1:0 protiv Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto je Đoković sa 6:1, 6:2 i 6:3 pobedio Nedovjesova.

"Nismo imali prilike pre današnjeg duela da se sastanemo. Imao sam priliku da ga gledam, pogotovo u Dejvis kupu... Video sam da igra srčano, s mnogo motivacije za svoju zemlju u ovom takmičenju. Slabije rangirani igrači dobijaju dodatnu dozu snage i samopouzdanja kada igraju za reperezentaciju, a i atmosfera je drugačija", rekao je Đoković.

Ovo je bio prvi meč od kada je hala Pionir promenila ime u dvoranu "Aleksandra Nikolića", a novinare je zanimalo kako se Đoković osećao na terenu.

"Apsolutno mi je čast i zadovoljstvo da igram u ovoj dvorani koja nosi epitet hrama košarke s razlogom. Toliko važnih košarkaških utakmica je ovde odigrano na nacionalnim i interancionalnom nivou u raznim sportovima. Radujem se da sutra ponovo izadjem na teren u dublu", rekao je on.

Đoković je rekao da mu je značila podrška domaće publike na današnjem meču i dodao da se uželeo nastupa u Beogradu.

"Nemamo mnogo prilika da nastupamo pred domaćom publikom. Ja sam poslednji put u Srbiji nastupao u Kraljevu, ali nisam dugo ovde i uželeo sam se Beograda. Podrška znači mnogo, posebno u ovom takmičenju, gde je publika slobodnija i navija između poena, a mogu se koristiti i muzički rekviziti... Videli smo kako to Kazahstanci danas koriste", rekao je Đoković.

On je pozvao publiku da ponovo dodje u hali u podrži srpske tenisere.

"Nenad (Zimonjić) i ja ćemo sutra nastupiti ovde. Pozivam publiku da dodje i podrži nas. Nadam se da će im biti interesantno zbog posebne karakterističnosti dubla", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track