SLABA POSETA NA DEJVIS KUPU: Kukaju na publiku, a ulaznice paprene!
Foto: Zorana Jevtić

Atmosfera u Pioniru razočarala naše tenisere

SLABA POSETA NA DEJVIS KUPU: Kukaju na publiku, a ulaznice paprene!

Tenis -
Ðoković i Troicki prvog dana Dejvis kupa protiv Kazahstanaca igrali pred polupraznim tribinama jer je Teniski savez Srbije odredio visoke cene ulaznica

Teniseri Srbije, koji su juče u dvorani Pionir dočekali Kazahstan u Dejvis Kupu, s pravom su ogorčeni na slabu posetu, a s druge strane, Teniski savez Srbije odredio je paprene cene karata za taj duel.

Više praznih stolica nego ljudi... Ovako je izgledao ceo Pionir
Više praznih stolica nego ljudi... Ovako je izgledao ceo Pionir

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković savladao je Aleksandra Nedovjesova sa 6:1, 6:2, 6:3, a meč je počeo pred samo 3.000 ljudi, da bi nešto kasnije u dvorani bilo oko 4.500 ljubitelja tenisa. Poraz Viktora Troickog od Mihaila Kukuškina u drugom duelu (7:5, 6:2 i 6:4) videlo je jedva 2.000 ljudi, a nakon tog meča Viktor i selektor Bogdan Obradović nisu krili razočaranje.- Stvarno mi nije jasno da oni u svom gradu nemaju nikakvu podršku. Dođe najbolji igrač sveta i dvorana bude poluprazna, a da ne pričam o Viktoru, koga je veoma mali broj ljudi posmatrao. Ja odem kod Novaka u Monte Karlo i za njegov potpis na plaži čeka 200 ljudi. Zaista ne znam koji je razlog takvog odnosa, možda je u nama, možda vi novinari možete da se pozabavite time, ili je u pitanju neki iks faktor - kazao je Obradović.

Viktor Troicki takođe je bio rezigniran izostankom bolje podrške u rodnom gradu.- Ne mogu da objasnim. Očigledno da njima nije dovoljan 23. igrač na svetu. Razumem da je sva pažnja usmerena ka Novaku i njegovim odličnim rezultatima. Mi smo svi ponosni na Noleta, ali isto tako smatram da ceo Dejvis kup zaslužuje više poštovanja od Beograđana - istakao je Troicki.

Razlog, očigledno, leži u cenama ulaznica koje je odredio TS Srbije. Za najjeftiniji trodnevni komplet trebalo je izdvojiti 1.950 dinara, a za bolja mesta 2.950, 3.950, pa i 4.950 dinara. Očigledno da o standardu građana u Teniskom savezu Srbije niko nije razmišljao.

Neko je krivZAŠTO IGRAMO NA STAROJ PODLOZI?Viktor Troicki smatra da ni podloga nije odgovarala njemu i da je bila previše spora.- Mi volimo naš savez - kroz osmeh je rekao Troicki i nastavio:- Ali ova podloga na kojoj se igraju mečevi s Kazahstanom već je mnogo puta premazana, i to je razlog što je sporija. Podloga datira još od 2010, pa vi sad vidite koliko je stara. Hteo bih da istaknem da ne želim sebi da stvaram alibi za poraz, ali to je činjenica - poručio je Troicki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja