TENIS NA TAŠU: Na ovom stadionu će igrati Novak i Mari
Foto: Marina Lopičić

Posle 50 godina

TENIS NA TAŠU: Na ovom stadionu će igrati Novak i Mari

Tenis -
Dejvis kup reprezentacija dočekaće Veliku Britaniju na renoviranom Tašmajdanu jer nam je to jeftinija i bolja opcija od Arene, poručio čelnik TSS Milan Jerinkić

Dejvis kup reprezentacija Srbije dočekaće u četvrtfinalu tim Velike Britanije na sportskim terenima kompleksa Tašmajdan u Beogradu, a svi posetioci mogu da očekuju veliki spektakl, tvrdi predsednik Skupštine TSS Milan Jerinkić.Posle 50 godina tenis će se ponovo useliti na terene popularnog Taša! Srbija će tokom vikenda od 15. do 17. jula igrati s Velikom Britanijom, a za obe selekcije trebalo bi da zaigraju najbolji teniseri, prijatelji i veliki rivali Novak Ðoković i Endi Mari.

Odluka da mesto domaćinstva bude Tašmajdan nije doneta slučajno, već su čelnici TSS napravili analizu iz koje bi mogli da sportski, ali i finansijski profitiraju. Kurir podseća da je nekadašnja Dejvis kup reprezentacija Jugoslavije tokom 1956. godine svoje mečeve igrala na Tašmajdanu. Tadašnji nacionalni tim predvodili su Nikola Pilić i Boro Jovanović, a u najuzbudljivijem meču Jugoslavija je poražena od Španije.

- Najiskrenije, finansijski aspekt je odlučio da izaberemo Tašmajdan i uklopimo se u skladu s mogućnostima. Arena nam je preskupa, a Taš je kultno mesto, gde su se i ranije dešavale razne sportske manifestacije. Videlo se sad protiv Kazahstana da nam nedostaje publika kao važan igrač. Verujem da će to biti sasvim drugačije na Tašmajdanu i da ćemo na leto videti spektakl - rekao je za Kurir Jerinkić i dodao:

- Bilo je propusta i kod nas u organizaciji jer nismo imali organizovanu navijačku grupu, bubnjeve, dekoraciju, pravi domaćinski ambijent kakav priliči Dejvis kupu. Treba se setiti godine kad smo osvojili „salataru“ koliko su nam tada navijači značili.TSS odlučio je da naredni duel Fed kup reprezentacije Srbije bude odigran u Subotici, gde će naše devojke ugostiti Belgiju u plej-ofu Svetske grupe II 16. i 17. aprila.

Istorija na Tašmajdanu se nekad pikala loptaSPORT NA TAŠU- stadion, otvoren 24. januara 1954, površina objekta 8.500 m2, kapacitet tribina 10.000 mesta- Evropsko prvenstvo za košarkašice 1954. godine, Jugoslavija osvojila bronzu- mečevi teniske reprezentacije u Dejvis kupu 1956. godine- SP u rukometu za žene 1957. godine- boks-mečevi i manifestacije borilačkih sportova- promotivna košarkaška utakmica Jugoslavija - Harlem Globtroters- gostovanje američkih rvača, odnosno kečera, publika izviždala takmičare- španska korida 1971, beogradska publika izviždala toreadore i navijala za bikove- automobilska fudbalska utakmica s velikom loptom, koju su šutirale „fiće“ 1978. godine

Britanci strahujuMARI: ČEKA NAS BETONBritanski teniser Endi Mari dao je reprezentaciji Srbije ulogu blagog favorita uoči četvrtfinalnog meča Svetske grupe Dejvis kupa.- Biće teško igrati protiv Srbije u gostima, pošto im to daje malu prednost. Ne znam koju će podlogu izabrati, ali Novak igra odlično na svakoj. Mislim da šljaka nije idealan izbor za Troickog i Zimonjića. Tvrda podloga je na vrhu prioriteta Ðokoviću, poznato je da na njoj pravi sjajne rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track