FINALE NA IĆ: Novak otkrio šta je potrebno za trofej u kalifornijskoj pustinji!
Foto: AP

Pohvalio Raonića

FINALE NA IĆ: Novak otkrio šta je potrebno za trofej u kalifornijskoj pustinji!

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras od 21 sat igra protiv sjajnog Kanađanina Miloša Raonića finale Mastersa u Indijan Velsu.

Ukoliko srpski teniser večeras trijumfuje, postaće prvi igrač u istoriji belog sporta kome je pošlo za rukom da pet puta podigne trofej namenjen pobedniku Mastersa u kalifornijskoj pustinji.Novak je trenutno uz Rodžera Federera najtrofejniji igrač na ovom turniru.

Đoković je svestan da će morati da odigra svoj najbolji tenis da bi došao do trofeja, jer njegov rival Miloš Raonić ove sezone blista

"Miloš igra verovatno najbolji tenis u karijeri. Osvojio je Brizbejn, igrao polufinale u Melburnu, a onda se oporavio i stigao ovde do finala. To je impresivno. Njegov servis je već bio fenomenalan, ali deluje mi kao da ga je još unapredio, posebno drugi servis. Svestan sam da će biti težak duel, ali ako uspem da neutralizujem servis, mislim da imam dobru šansu sa osnovne linije", rekao je Novak.

Novak je istakao da će pokušati da iskoristi svoje iskustvo kako bi nadmudrio protivnika.

"Potrudiću se da iskoristim iskustvo sa mnogobrojnih finala koje sam odigrao. Iako Raonić nije igrao u toliko njih, i dalje je veoma psihički jak. Vrlo je smiren na terenu, skoncentrisan. Pokazuje vrline koje su karakteristične za iskusnije, starije igrače. To je jedna od impresivnih stvari kod njega", rekao je Novak.

Srpski teniser je do sada dobio svih pet međusobnih okršaja sa Raonićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track