NADAL SUROVO ISKREN: Za mene je uspeh što igram protiv Đokovića!
Foto: Profimedia

Skromni Španac

NADAL SUROVO ISKREN: Za mene je uspeh što igram protiv Đokovića!

Tenis -
Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u polufinalu Indijan Velsa Rafaela Nadala sa 2:0 u setovim, a španski teniser uprkos porazu kalifornijsku pustinju nije napustio nezadovoljan.

"Igrao sam dobro cele nedelje. U polufinalu sam bio bliži nego u nekim prethodnim mečevima koje sam odigrao protiv najboljeg na svetu. To je za mene pozitivno. Bilo je frustrirajuće 2011. Tačno je da sam protiv njega igrao mnogo finala i izgubio šest, ali sam pobeđivao protiv ostalih. U poslednjih godinu i po dana je popuno drugačije. Nisam se samo sa njim takmičio, igrao sam protiv mnogih i nisam bio spreman da poverujem da mogu da se takmičim na najvišem nivou sa Novakom. U poslednjih šest turnira protiv njega sam igrao u Pekingu, Londonu, Dohi i sada. Ako igram protiv njega to je zato što sam u polufinalu ili finalu, a to su dobre vesti za mene" rekao je Španac.

Španski teniser je pokušao da uporedi Federerovu, svoju i Novakovu dominaciju u ovom sportu.

"To su različiti trenuci u karijeri za svu trojicu. Mislim da je Rodžer bio veoma dominantan tokom nekoliko godina. Kada sam ja stigao, mislim da je on nastavio sa dominacijom, ali je imao nekoga tu. Onda je stigao i Novak. Kada sam ja bio dominantan imao sam više od jednog rivala. Imao sam Novaka, imao sam Rodžera i Endija. Imao sam i teške trenutke kada sam imao šansu da nastavim dominaciju. Na primer, 2012. godine igrao sam sjajno i povredio se, 2014. godine sam igrao dobro, bio sam prvi na ATP listi, ali sam povredio ručni zglob", rekao je Nadal.

Španac se zatim osvrnuo i na Novakovu dominaciju.

"Novak je i ranije bio dominantan, ali sada je još dominantniji. On je bio tu sve vreme. Nikada se nije povređivao, uvek je čekao svoj trenutak. Kada je taj trenutak došao, nije ga propustio. Teško je zaustaviti ga, igra na veoma visokom nivou i ne povređuje se. Mislim da je Novak neverovatan igrač, a neverovatnog igrača sa mnogo samopouzdanja je teško zaustaviti. Novak se sada verovatno oseća bolje nego ostali i u isto vreme mu ništa ne smeta. To se meni nije desilo. Realnost je da je on veoma kompletan igrač jer igra sjajno na svim podlogama, tako da mu čestitam", iskern je bio Nadal.

Podsetimo, Novak vodi u međusobnim okršajima sa Špancem sa 25:23. Treba istaći da je Nadal od poslednjih 11 mečeva izgubio čak 10 duela od najboljeg tenisera sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track