ĐOKOVIĆ NEMA DILEMU: Tužio sam Rio, ali ću ići na Igre i napasti zlato
Foto: AP

ĐOKOVIĆ NEMA DILEMU: Tužio sam Rio, ali ću ići na Igre i napasti zlato

Tenis -
Najbolji svetski teniser Novak Đoković, kaže da će uprkos tome što je tužio Rio de Žaneiro, otići u taj grad i pokušati da se domogne zlata na Olimpijskim igrama.

Prema njegovim rečima, činjenica da je tužio vlasti Rio de Žaneira zbog dugovanja za egzibicioni meč, koji je odigrao sa Gustavom Kuertenom 2012. godine, nikako neće biti problem da najbolji teniser sveta učestvuje na Igrama.

"Naravno da ta tužba ne predstavlja bilo kakav problem i da ću učestvovati na OI i na drugim događajima u Brazilu", jasan je Đoković.

Organizatori ove egzibicije trebalo je da uplate Đokoviću nešto više od 965.000 evra zbog dolaska u Brazil, ali je našem teniseru „leglo“ samo 395.000, pa je usledila tužda u decembru prošle godine.

"Proces je u toku i ništa još nije odlučeno, ali siguran sam da ćemo pronaći način da dođemo do rešenja. Za mene novac nije prioritet. Odlazak u Brazil je za mene bilo posebno iskustvo i nešto što ću pamtiti do kraja života".

Đoković je dodao i da se ne ljuti ni na koga od kolega iz ove države, posebno ne na Kuertena.

"Guga je jedan od mojih omiljenih igrača ikada, a i sjajan je čovek. To se nikada neće promeniti", objasnio je Đoković.Više je nego jasno da je Novakova želja za zlatom na OI jača je od bilo kakve ljutnje ili nepoštovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track