SVI NOVAKOVI MASTERSI: Niko kao on nije toliko ljubio trofeje
Foto: AP

Đokovićevih rekordnih 28 masters titula u dosadašnjoj karijeri

SVI NOVAKOVI MASTERSI: Niko kao on nije toliko ljubio trofeje

Tenis -
Kurir vas podseća na sve Novakove pehare s prestižnih svetskih turnira koji nisu grend slem titule, po kojima je naš as najbolji teniser sveta svih vremena
1 / 17 Foto: Beta/AP

Padaju rekordi pred Novakom Đokovićem, ruše se kao kule od karata! Nole je preksinoć u Majamiju osvojio 28. masters titulu i tako preoteo prvo mesto liste od Rafaela Nadala.Serija počela 2007.Za podvig mu je trebalo devet godina pošto je prvenac ostvario takođe na vreloj Floridi 1. aprila 2007. Kad je prvi put podigao pehar turnira iz kategorije 1.000, bio je tek tinejdžer koji je očajnički želeo da se ugura među superstarove belog sporta, neprikosnovene Rodžera i Rafu. Niko tada nije mogao da pretpostavi da će mršavi momak s Banjice imati svet pod nogama, a još manje da će tako dominantno ući u legendu.

- Posle svih godina, ako se osvrnem na taj period, znam da sam, uz podršku familije i užeg tima, verovao u sebe i u to da ću osvojiti mnogo trofeja. Nisam mogao da zamislim koliko bi to moglo da bude, ali sada kad analiziram, izgleda mi neverovatno - priznao je Novak Đoković, koji na ATP listi ima dvostruko više bodova (16.540) od Marija (7.815) i Federera (7.695) zajedno! Zato i ne čudi što se jedan američki sportski sajt upecao na prvoaprilsku šalu da Nadal odlazi u penziju jer je razočaran činjenicom da ne može da pobedi Đokovića.Najbogatiji teniserJednako je Nole uspešan i na još jednoj listi - onoj koja govori o tome koliko je zaradio na turnirima, a računajući priliv od 1.028.300 dolara posle titule u Majamiju, Srbin je najbogatiji teniser otkad ljudi prebacuju lopticu preko mreže. Uskoro će probiti dosad nezamislivu barijeru od 100 miliona dolara, a za to mu treba još 1.800.552 dolara i, po svemu sudeći, za to neće morati dugo da čeka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track