NOVA NADA SRBIJE: Aufiderzen, Ana, dobro došla, Olga!
Foto: Facebook

Danilovićeva ćerka u timu Srbije

NOVA NADA SRBIJE: Aufiderzen, Ana, dobro došla, Olga!

Tenis -
Jedva čekam početak priprema za meč s Belgijom, srećna sam zbog poziva u nacionalni tim, istakla je 15-godišnja ćerka legendarnog košarkaša

Posle odluke Ane Ivanović da više ne igra za Fed kup reprezentaciju Srbije, novo ime na spisku selektorke Tatjane Jačmenice Jevtić je supertalentovana Olga Danilović, ćerka legendarnog košarkaša Predraga Danilovića i voditeljke RTS Svetlane Danilović.Ova 15-godišnja teniserka odličnim igrama u 2015. privukla je pažnju na sebe, što nije promaklo ni ljudima iz Saveza da je pozovu u nacionalni tim za mečeve s Belgijom 16. i 17. aprila u Beogradu.

- Presrećna sam, baš sam se iznenadila. Jedva čekam početak priprema za meč s Belgijom i velika mi je čast da budem deo tima u kojem se nalazi bivša najbolja igračica sveta i što mogu da igram za svoju zemlju. Hvala svima na poverenju i nadam se da ću ga opravdati - istakla je za Sportski žurnal Olga Danilović.Selektorka Tatjana Ječmenica Jevtić smatra da je 15-godišnja igračica budućnost srpskog tenisa.- Ona je veliki potencijal i u seniorskoj konkurenciji, zbog čega sam odlučila da je pozovem za meč s Belgijom. Mislim da će joj to mnogo značiti kako bi osetila atmosferu i trenirala sa igračicama koje imaju velikog iskustva, što njoj mnogo može da znači u nastavku karijere - rekla je Tatjana.

Ponosni otacTATA SE NE MEŠA U TENISPredrag Danilović sigurno je ponosan što je njegova ćerka nova članica teniske reprezentacije Srbije. Legendarni košarkaš juče se nije javljao na telefon, a ranije je više puta isticao da ne voli da priča o Olgi kako joj ne bi stvarao pritisak.- Tata se ne meša mnogo u moj tenis, ali me još od malih nogu uči da na svakom treningu moram da dajem svoj maksimum, jer je trening važan za napredak - istakla je Olga.

Olga DanilovićNAJBOLJI REZULTATIdo 14 godina- finale nezvaničnog svetskog prvenstva u Tarbu- igrala svoj prvi grend slem u juniorskoj konkurenciji 2016. na Australijen openu do 16 godina- druga u Evropi do 18 godina- osvojila tri trofeja na ITF (Novi Sad, Barselona, Almere)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track