VIKTOR SE DIGAO IZ MRTVIH: Troicki posle pet setova paklene borbe srušio Bugarina Dimitrova!
Foto: Fonet

Srpski okršaj u drugom kolu Rolan Garosa

VIKTOR SE DIGAO IZ MRTVIH: Troicki posle pet setova paklene borbe srušio Bugarina Dimitrova!

Tenis -

Srpski teniser Viktor Troicki izborio je plasman u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je posle velike borbe u pet setova savladao favorizovanog Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:2 u setovima (2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3).

Troicki će u drugom kolu igrati protiv Dušana Lajovića, koji je ranije danas savladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:0 u setovima.

Vikotor je loše otvorio meč, prvi set je ubedljivo izgubio rezultatom 6:2. Međutim, odmah na startu drugog seta uspeva da napravi brejk. Čuvao je prednost sve do devetog gema, kada ponovo oduzima servis Bugarinu i dolazi do izjednačenja 6:3.Posle velike borbe u uvodnom gemu trećeg seta Dimitrov dolazi do brejka. Viktor je u osmom gemu uspeo da vrati brejk, međutim, u samom finišu seta, pri rezultatu 5:5 Bugarin je ponovo oduzeo servis našem teniseru i kasnije rutinski došao do nove prednosti u setovima 2:1 (7:5).Sličan scenario viđen je u trećem setu, samo su u finišu uloge zamenjene. Naime, Dimitrov odmah pravi brejk i činilo se da je slomio Srbina, ali Viktor ponovo u osmom gemu oduzima servis Bugarinu za 4:4. Pri rezultatu 5:5 Dimitrov je imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio, pa je u narednom gemu usledila kazna. Viktor lako dolazi do dve vezane brejk lopte i odmah koristi priliku za izjednačenje u setovima 7:5 (2:2). Srbin je na najbolji mogući način otvorio odlučujući set. Ekspresno je došao do 3:0 i do kraja seta sačuvao rano stečenu prednost 6:3.

Otvoreni šampionat Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track