(VIDEO) NOVAK ODUŠEVIO I HLADNE ENGLEZE: Evo šta je Đoković rekao o svom bankovnom računu
Foto: Printscreen

Isplata sa Rolan Garosa još nije legla

(VIDEO) NOVAK ODUŠEVIO I HLADNE ENGLEZE: Evo šta je Đoković rekao o svom bankovnom računu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sjajno se, kao i uvek snašao, kada je trebalo našaliti se, čak i na sopstveni račun.

Trostruki osvajač Vimbldona po dobrom starom običaju nije učestvovao ni na jednom turniru na travi uoči trećeg gren slema sezone, ali je, kao i prethodnih godina, igrao egzibiciju u Budlsu, nadomak Londona. Tamo je izgubio od Belgijanca Davida Gofana, posle čega se našao pod rafalom nezgodnih pitanja voditeljke programa. Kao i na terenu, kada se nađe u nezgodnoj situaciji, i van njega se dobro snašao.

Na početku Novak je govorio o intimnoj atmosferi na mečevima u Budlsu i "pecnuo" publiku tvrdeći da pije mnogo šampanjca, jer tokom igre često čuje zvuk otvaranja penušavog pića.

Sagovornica je bila dobro pripremljena za intervju, znala je za Novakovo kretanje Londonom, pa ga je pitala gde je išao metroom.

"U grad. Na jedno misteriozno mesto", u svom stilu je odgovorio Đoković i dodao:

"Šalim se, naravno. Metro je najbolji način da se izbnegne gužva".

Priznao je i da je platio kartu za metro.

A onda je usledilo škakljivo pitanje vezano za činjenicu da je Novak u karijeri premašio zaradu od 100 miliona dolara.

"Kada odeš na bankomat, da li proveravaš stanje računa?"

Voditeljka nije ni sačekala odgovor, a već je nastavila:

"Da li na ekranu bankomata može da stane dovoljno cifara?"

Đoković se slatno nasmejao i odgovorio:

"Isplata sa Rolan Garosa mi je još nije legla na račun".

A onda su prešli na ozbiljnije teme. Prvi reket sveta priznao je da razmišlja o "kalendarskom slemu", odnosno osvajanju sva četiri gren slema u godini. Usledilo je i pitanje da li će osvojiti "zlatni slem", što predstavlja osvajanje svih gren slemova i najsjajnije olimpijske medalje.

"Ne bi bilo fer prema ostalim teniserima da kažem da ću to učiniti", rekao je na kraju Novak Đoković pokazujući da nedaleko od njega i dalje stoji kolega David Gofan.

Uspeo je Đoković da pričom oduševi i tradicionalno hladne Engleze, koji mu inače nisu naklonjeni, jer je veliki rival njihovom ljubimcu Endiju Mareju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track