U SEĆANJE NA NOVAKOVOG TRENERA: Tašmajdan da postane Stadion Jelena Genčić
Foto: Marina Lopičić

Inicijativa

U SEĆANJE NA NOVAKOVOG TRENERA: Tašmajdan da postane Stadion Jelena Genčić

Tenis -

Srpska narodna partija je uputila Gradskoj upravi inicijativu da stadion Tašmajdan dobije ime po pokojnoj sportistknji, treneru i pedagogu Jeleni Genčić.

"Osim što je bila prvi i najuticajniji trener i pedagog jednom od najboljih tenisera i sportista sveta Novaku Đokoviću, kao i u velikom broju drugih tenisera, Jelena Genčič je bila i vrsna rukometašica."

"Osvajač je broznane medalje na Svetskom rukometnom prvenstvu u Beogradu 1957. godine, zbog čega je bila nosilac nacionalnog priznanja. Finalna utakmica tog turnira održana je upravo na stadionu Tašmajdan", rekla je selektorka ženske rukometne reprezentacije i član predsedništva SNP Dragica Đurić, navodi se u saopštenju.

Jelena Genčić je osvojila brojne titule kao teniserka, više od 20 u singlu i dublu, i tvorac je mnogih edukativnih sportskih televizijskih emisija.

"SNP smatra da Jelena Genčić, kao osoba koja je svojim sportskim ugledom i uspesima zadužila srpski sport, zaslužuje da joj se njen rodni Beograd na ovaj simboličan način oduži", navela je Đurić, koja je i predsednik Odbora sa sport SNP.

Genčić, koja je 1. juna 2013. godine umrla u 76. godini, trenirala je mnogobrojne teniske zvezde. Pored Đokovića, radila je i s Monikom Seleš, Goranom Ivaniševićem i Ivom Majoli.

Sa ženskom rukometnom reprezentacijom osvojila je bronzu na Svetskom prvenstvu u Beogradu 1957. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track