Nadal oteo titulu Novaku
Foto: REUTERS

Master u Rimu

Nadal oteo titulu Novaku

Tenis -
Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Rimu pošto je danas izgubio u dva seta od Španca Rafaela Nadala sa 2:0 (5:7, 3:6)
1 / 7

RIM - Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na turniru masters serije u Rimu, pošto je danas u finalu izgubio od Španca Rafeala Nadala sa 7:5, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 20 minuta, a Španac je do svoje šeste titule u večnom gradu došao zahvaljujući boljoj igri u najvažnijim trenucima. Bio je ovo 32 međusobni duel između Nadala i Đokovića i sada je skor 18:14 za Španca.

Finale u Rimu bilo je zakazano za nedelju od 16 časova, ali je posle nekoliko odlaganja zbog jake kiše konačno zakazano za danas u podne.

Isti teniseri sastali su se u finalu Rima prošle godine, ali tada je slavio Đoković sa 6:4, 6:4.

Nadal je prvi napravio brejk, poveo sa 3:2, ali je Novak odmah uzvratio i ušlo se u neizvesnu završnicu prvog seta. Veliku borbu vodili su u desetom gemu, kada je pri rezultatu 5:4 i 30:15 Đoković došao do sjajnog poena, ali je greškom linijskog sudije on dodeljen Nadalu, koji je potom preokrenuo i ponovo izjednačio.

To kao da je dovelo do pada koncentracije kod Novaka, pa je dozvolio Nadalu da napravi brejk za 6:5 i svojim servisom dobije prvi set 7:5.

Na početku drugog seta Nadal je odmah napravio brejk, zatim strpljivom igrom čuvao tu prednost, sve do rezultata 5:3 kada je Đoković loše servirao i duplom greškom omogućio Nadalu da vrati rimsku krunu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track