TIPSAREVIĆ ISKRENO: Najgori deo mog života je prošao, sada se radujem budućnosti
Foto: Fonet AP

Povratak Janka posle povrede

TIPSAREVIĆ ISKRENO: Najgori deo mog života je prošao, sada se radujem budućnosti

Tenis -

Srpski teniser Janko Tipsarević i Argentinac Huan Martin del Potro ostvarili su prve pobede na Ju Es openu još od 2013. godine.

Tipsarević je pobedio domaćeg igrača Sema Kverija sa 7:6, 6:7, 6:3, 6:3 i ostvario prvu pobedu na nekom grend slem turniru od 2013. godine. Del Potro je pobedio sunarodnika Dijega Švarcmana sa 6:4, 6:4, 7:6.

Tipsarević i Del Potro su zajedno trenirali na Vimbldonu, a više vremena proveli su pričajući o teškoćama s povredama koje su prevazišli, nego što su udarali lopticu, navodi AP.

Oni su razmenili priče o operacijama koje su imali, pitajući se da li će njihove povrede ikada biti izlečene.

"Mi smo praktično prekidali jedan drugoga svojim utiscima, o trenucima depresije i tuge, jer nikako nismo mogli da vidimo svetlo na kraju tunela", rekao je Tipsarević.

Srpski teniser je imao dve operacije na stopalu, dok je Del Potro imao tri operacije ručnog zgloba i razmišljao je da se povuče.

"Prvih šest ili sedam meseci pauze nisu bili loši. Nisam očekivao toliku pauzu, mislio sam da ću propustiti samo Australijan open i da ću se vratiti", rekao je srpski reprezentativac.

Igrači kada su povređeni mogu da rade određene vežbe, ali Tipsarević je četiri meseca morao da miruje.

"Čak sam igrao tenis sedeći na stolici jer nisam mogao da stojim. Ne želim sada da se žalim i plačem, sada samo pričam kako je bilo", rekao je Tipsarević i dodao da je u vreme pauze mrzeo tenis i ostale sportove, pošto je bio ljubomoran na sportiste.

"Oni su mogli da trče i rade šta žele, a ja sam samo sedeo u kući i gledao televizijski program", dodao je Tipsarević.

Tipsarević se 2015. godine vratio na teren, ali je vezao sedam poraza na turnirima. Sada je 250. na ATP listi, a učestvuje na turniru pošto je imao zaštićeni renking.

Del Potro, osvajač Ju Es opena iz 2009. godine, nije igrao dve i po godine na nekom grend slem turniru, sve do ovogodišnjeg Vimbldona, gde je izbacio jednog od favorita Švajcarca Stena Vavrinku. Argentinac je i posle Londona nastavio sa dobrim igrama, osvojio je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru, a na putu do finala pobedio je Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Još osećam umor. Najgori deo mog života je prošao. Dobro živim u sadašnjosti i radujem se dobroj budućnosti", rekao je Del Potro.

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Karena Buste, a Del Potro protiv domaćeg takmičara Stiva Džonsona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track