DOBROTVORNA VEČERA U MILANU: Novak Đoković prikupio novac za decu Srbije!
Foto: Profimedia

Među zvanicama Armani, Ševčenko, Maldini

DOBROTVORNA VEČERA U MILANU: Novak Đoković prikupio novac za decu Srbije!

Tenis -

Prvi reket sveta sinoć organizovao dobrotvornu večeru a pare su sakupljene za bolje obrazovanje najmla|ih u našoj zemlji

Srpski teniser Novak Đoković organizovao je dobrotvornu večeru u Milanu a sav novac koji je sakupljen biće dat za program ranog obrazovanja dece u našoj zemlji.Ovaj događaj u Milanu privukao je veliku pažnju, na večeri je bilo oko 400 zvanica, među njima i čuveni modni kreator Đorđo Armani, bivši fudbaleri i veliki Noletovi prijatelji Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, kao i urednica Voga Ana Vintur. Među gostima su se našli i srpski košarkaši Miroslav Raduljica i Milan Mačvan, koji igraju za Armani.Novac je prikupljen na aukciji, a među predmetima koji su bili na prodaju našli su se košarkaška lopta s potpisom bivše NBA zvezde Medžika Džonsona, rukavice i torba vozača Formule 1 Sabastijana Fetela, „seiko“ sat Novaka Đokovića, reketi Rafe Nadala, Serene Vilijams, Fabija Fonjina i Flavije Penete. Tu je bila i oprema slavnog motocikliste Valentina Rosija, kao i biciklistička tura s Vičencom Nibalijem, šampionom Tur de Fransa 2014. godine, i još mnogo toga.

Fondacija Novak Đoković planira da do kraja ove godine realizuje još 20 projekata i za to će biti izdvojeno oko 700.000 evra, a radovi na mnogima od njih uveliko su u toku. Projektima će biti obuhvaćeni i objekti u opštinama koje su bile pogođene poplavama u toku 2014. i 2016. godine, a u planu je i adaptacija prostora u nedovoljno razvijeni sredinama, gde će biti otvorene nove Školice života. Prikupljeni novac će biti uložen u rekonstrukciju i adaptaciju predškolskih i školskih objekata, kao i nabavku neophodnog nameštaja i opreme namenjene mališanima iz 20 gradova širom Srbije.

Revijalni mečNOVAK NA NADALAPrvi reket sveta organizovao je revijalne mečeve, koji će biti održani danas i sutra, kako bi se što više novca prikupilo za dečje obrazovanje u Srbiji. Već u toku današnjeg dana sastaće se Novak Đoković i Rafa Nadal, a drugog dubl - sa jedne strane biće naš teniser i Flavija Paneta, a sa druge Serena Vilijams i Fabio Fonjini. Očekuje se veliko interesovanje za ove duele i skoro sve karte su rasprodate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track