NEMA IH NI NA MAPI: Srpske teniserke ispale iz svetskih top 50
Foto: AP, Fonet

Surovo

NEMA IH NI NA MAPI: Srpske teniserke ispale iz svetskih top 50

Tenis -

Naša najbolja teniserka Jelena Janković sada zauzima 56. mesto na WTA listi. Ana Ivanović od kada se udala ne zna za pobedu, pa je sada 64. igračica sveta

Zvuči neverovatno, ali Srbija više nema teniserku među 50 najboljih na svetu!Pogled na najnoviju WTA listu daje sumornu sliku za zemlju koja je mogla da se pohvali dvema igračicama koje su bile broj jedan.

Najbolja srpska teniserka trenutno je Jelena Janković, koja zauzima 56. mesto sa 1.100 bodova. Ona je u poslednjih sedam dana pala za čak devet pozicija i ispala iz top 50. Ana Ivanović je takođe zabeležila pad, ali za tri mesta, pa je sada 64.

Nažalost, Srbija trenutno u seniorskoj konkurenciji nema nikoga ko bi u skorije vreme mogao da uđe u 50 najboljih: Ivana Jorović je na 134. mestu, Aleksandra Krunić je 147. na svetu, dok je Nina Stojanović 173. igračica na WTA listi.

- To što je uradila ova generacija naših tenisera jeste nešto fenomenalno, i to je izuzetno teško ponoviti. Ni mnogo veće zemlje od Srbije nisu mogle da se pohvale tako velikim brojem imena koja su bila visokokotirana. Smatram da smo se razmazili kad je tenis u pitanju. Jelena i Ana su postigle neverovatne stvari, one su počele da igraju jako mlade, prošlo je mnogo vremena i dešavaju se neke normalne stvari. Daj bože da igraju na vrhunskom nivou još nekoliko godina - kaže selektorka Fed kupa Tatjana Ječmenica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track