(VIDEO) NOLE PROTIV SVIH: Evo zašto se Đoković posvađao sa sudijom
Foto: Reuters

Nije fer

(VIDEO) NOLE PROTIV SVIH: Evo zašto se Đoković posvađao sa sudijom

Tenis -

Drugi reket sveta Novak Đoković ušao je u raspravu sa sudijom Fergusom Marfijem, a zatim i sa supervizorom turnira u Londonu Tomom Bernsom, u finišu prvog seta duela sa Davidom Gofanom.

Đoković je "počistio" Gofana i grupnu fazu takmičenja na Masters kupu sa maksimalnim učinkom.

Međutim, više od te pobede, novinare je na konferenciji za medije posle meča više zanimao taj sukob.

Podsetimo, jedan britanski novinar provocirao je Đokovića zbog ispucavanja loptice posle duela sa Dominikom Timom.

Novak se danas staloženo osvrnuo na raspravu, u koju je ušao jer ga je irski sudija Marfi opomenuo zbog, kako je procenio, preduge pauze između poena.

"Sudija nije bio fer. Znam da postoji pravilo i shvatam ga, ali on je ovaj put pogrešio. Prethodno je bio dugačak poen i to je bio prvi put da sam prekoračio dozvoljeno vreme. Trebalo bi da postoji osećaj za igru (i kod sudija). Ako mi sudija skrene pažnju, to je fer. To je sve što tražim. A, ovo je bio prvi put da sam otišao preko granice i odmah sam dobio opomenu. Mislim da za tim nije bilo potrebe. Zato sam ušao u razgovor sa sudijom", objasnio je Novak Đoković.

On je ponovo govorio i o incidentu na meču sa Timom.

"I mi smo ljudska bića. Svakog dana suočavamo se sa različitim iskušenjima. Normalno je na vrhunskom nivou da nađete način da ispustite sav taj stres iz sebe. Važno je da toga budete svesni, u svakom trenutku i da uradite to na najbolji mogući način", rekao je Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track