Đoković posle skoro pet sati igre pobedio Sepija
Foto: Reuters

Rolan Garos

Đoković posle skoro pet sati igre pobedio Sepija

Tenis -
Najbolji teniser sveta plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je posle minusa od dva seta savladao Italijana Andreasa Sepija sa 4:6, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, 6:3
1 / 8 Foto: Reuters

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas uz mnogo muke, posle minusa od dva seta savladao Italijana Andreasa Sepija sa 4:6, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5, 6:3.

Đoković je odigrao veoma loše, pogotovo u prva dva seta, ali je uprkos greškama uspeo da se izvuče i posle četiri sata i 18 minuta velike borbe napravi preokret i dođe do osme pobede u isto toliko mečeva protiv Sepija.

Srpski teniser je napravio čak 74 neiznuđene greške, ali, mora se reći i da je Sepi odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri.

Đoković je sjajno otvorio duel, poveo sa 3:0, ali zatim dozvolio Sepiju da se vrati, izjednači na 3:3, zatim da povede 5:4 i iskoristi servis za vođstvo od 1:0 u setovima.

Italijan je prvi oduzeo servis protivniku drugom setu i poveo sa 4:2, servirao za set kod 5:4, ali Đoković je uzvratio i ostao u igri. Posle toga obojica su osvojili svoj servis i otišlo se u tajbrejk, gde se bez minibrejka igralo sve do 6:5 za Sepija, kada je Đoković na set loptu poslao lopticu u mrežu i omogućio Italijanu da povede sa 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta videli smo dva brejka, potom je Novak napravio novi za 3:2, a Sepi uzvratio za 3:3. Srbin je trećim brejkom poveo sa 4:3, zatim konačno osigurao brejk i poveo sa 5:3, da bi u narednom gemu četvrtim brejkom smanjio na 2:1 u setovima.

Početak četvrtog seta bio je identičan prvom, Đoković je poveo sa 3:0, imao priliku za 4:0, ali Sepi se vratio i izjednačio na 3:3. Posle toga obojica su čuvali svoj servis do 6:5, kada je Novak došao do 15:40 i iskoristio prvu set loptu za izjednačenje na 2:2.

Đoković je prvi "pretio" u odlučujućem setu, ali pri vođstvu od 1:0 nije iskoristio dve brejk lopte, ali zato jeste narednu, zahvaljujući duploj greški Sepija za prednost od 4:2. U narednom gemu Sepi je imao brejk loptu, ali nije je iskoristio, što je Novak znao da kazni i povede sa 5:2. Italijan je smanjio na 5:3, ali je potom Đoković na svoj servis došao do velikog trijumfa.

Đokovićev rival u četvrtfinalu biće pobednik duela između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Francuza Žoa-Vilfreda Conge.

Đoković: Nisam zabrinut, ali želim da zaboravim ovo

Novak Đoković je rekao da nije zabrinut što je danas igrao pet setova sa Andreasom Sepijem u osmini finala Otvorenog prvenstva Francuske, ali da bi voleo da zaboravi taj meč.

"Nisam zabrinut, ali bih voleo da zaboravim ovaj meč. Uvek više volim da pobedim u tri seta nego u pet. Imam dovoljno iskustva na grend slemovima, ali moraću da igram mnogo bolje u nastavku turnira. Sepi je u sjajnoj formi trenutno, dobro je igrao u Rimu, a pobedio je u Beogradu. Kada ste favorit, svi očekuju laku pobedu, ali danas svi znaju da igraju tenis, a to se videlo u prva dva seta", rekao je Đoković posle meča.

Prvi favorit Rolan Garosa kazao je da je danas imao loš dan.

"Ovo je jedan od dana kada vam ništa ne polazi za rukom. Nisam ušao u svoj ritam i morao sam da se potrudim da pobedim. A pobeda je jedino što je dobro danas", rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track