(VIDEO) 25 TITULA ĐOKOVIĆA I BEKERA: Ovo su trofeji koje su zajedno osvojili Srbin i Nemac
Foto: Fonet/AP

Tri plodne godine

(VIDEO) 25 TITULA ĐOKOVIĆA I BEKERA: Ovo su trofeji koje su zajedno osvojili Srbin i Nemac

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da raskine saradnju sa nemačkim trenerom Borisom Bekerom.

Đoković i Beker saradnju su počeli krajem 2013. godine. Pod njegovim vođstvom Srbin se vratio na prvo mesto na ATP rang listi.

Evo kratkog posećanja na titule iz saradnje Srbina i Nemca

Godina 2014.

Vimbldon

Po drugi put u karijeri Novak je postao šampion Vimbldona, najvećeg teniskog turnira današnjice! Posle strašne borbe u velikom finalu Novak je srušio Rodžera Federera rezultatom 3:2, po setovima 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4. Pobeda na Vimbldonu, koja je Novakova sedma na Gren Slem turnirima, donela je Srbinu još jedno ogromno dostignuće – povratak na čelo ATP liste posle devet meseci!

Uz to su osvojeni Mastersi u Majamiju, Parizu, Rimu, Pekingu, Indijan Vels kao i završni masters u Londonu.

Godina 2015

US open

U velikom finalu US Opena Nole je posle tri časa i 20 minuta neverovatne borbe nadigrao drugog nosioca, Rodžera Federera rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4, 6:4. Ovo je Novakova 55. titula u karijeri, sedma u 2015. godini, druga na Otvorenom prvenstvu SAD, a jubilarna deseta u gren slem kategoriji.

Vimbldon
Australijan open
Godina 2016.

Rolan Garos

Novak Đoković je ostvario dugo priželjkivani san, osvojio je Rolan Garos i aktuelni je šampion sva četiri grend slem turnira! U velikom finalu Otvorenog prvenstva Francuske Nole je posle preokreta savladao Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i ušao u istoriju "belog sporta".

Australijan open

Đoković je u finišu ove sezone izgubio prvo mesto na ATP listi, a onda su pojedini mediji objavili da će Beker i srpski teniser da raskinu saradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track