NOVAK TRAGA ZA TRENEROM: Zimonjić umesto Bekera?
Foto: Zorana Jevtić

Đoković još vaga

NOVAK TRAGA ZA TRENEROM: Zimonjić umesto Bekera?

Tenis -

Najbolji srpski teniser smatra da Ziki svojim iskustvom i savetima može kod njega da probudi novu želju za pobedama i pomogne mu da dodatno unapredi igru

Krug kandidata za potencijalnog naslednika Borisa Bekera u trenerskom timu Novaka Đokovića polako se sužava, a prema saznanjima Kurira, najbolji srpski teniser vrlo je blizu odluke da umesto Nemca brigu o svom napretku poveri kolegi iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenadu Zimonjiću.Njih dvojica ne samo da su dobri prijatelji i saigrači iz nacionalnog tima već su na minulim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru bili partneri u dublu, ali nisu uspeli da ostvare zapažen rezultat. Nole smatra da popularni Ziki, koji već ima 40 godina i nalazi se na kraju profesionalne karijere, svojim iskustvom i savetima može kod njega da probudi novu želju za pobedama i pomogne mu da dodatno unapredi igru.Svetski mediji su od trenutka kad je zvanično objavljeno da Boris Beker i Novak Đoković završavaju trogodišnju više nego uspešnu saradnju počeli s licitacijom kandidata za njegovog naslednika.

Do pre samo dan ili dva činilo se da je ta funkcija rezervisana za australijskog stručnjaka Darena Kahila. Međutim, ispostavilo se da od ove zamisli neće biti ništa i sve ukazuje na to da će u Novakov boks sesti Nenad Zimonjić. S druge strane, stoji i opcija da Novak Đoković sezonu počne samo sa Marijanom Vajdom.

Počele pripremeNOLE TRENIRA U MONTE KARLUIako još nije kompletirao stručni tim saradnika, Novak je počeo pripreme za narednu sezonu, i to u svojoj bazi u Monte Karlu. Na društvenoj mreži Instagram obratio se svojim navijačima okačivši kraći video-snimak, na kojem se vidi kako lagano trenira, a ispod toga je napisao- Uživao sam u prelepom danu na poslu.

Stručnjak Čuveni teniski trener analiziraTONI ROUČ: ENDI JE SPREMNIJI OD NOVAKA Čuveni trener Toni Rouč smatra da će u naredne dve do tri godine Endi Mari vladati svetskim tenisom i da mu se Novak Đoković neće moći suprotstaviti.Nekadašnji trener Ivana Lendla, Patrika Raftera i Rodžera Federera kaže:- Biće zanimljivo na početku 2017. godine. Mari me mnogo podseća na svog učitelja Lendla. I on je bio takav, trudio se da svakog dana što više radi na sebi. Zato Novaku neće biti lako, jer će Mari biti sve bolji. Mislim da će Endi vladati u naredne dve do tri godine. Novak sigurno ima sposobnost da se suprotstavi Endiju, ali ključ je kod Marija. Da bi dominirao u svetskom tenisu, moraš biti spremniji od svih ostalih - rekao je Toni Rouč i dodao:- Obojica su vrhunski teniseri, za nivo bolji od svih ostalih. Sjajno se brane, a onda iz odbrane snažno napadaju. To nema trenutno niko sem njih dvojice, i to čini razliku nad ostalim teniserima iz top 20.

Sportska redakcija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track