SRBIJO, NE BRINI ZA BUDUĆNOST TENISA: Kecmanović odbranio titulu na Oranž Boulu i nadmašio Federera
Foto: Teniski Savez

Bez izgubljenog seta

SRBIJO, NE BRINI ZA BUDUĆNOST TENISA: Kecmanović odbranio titulu na Oranž Boulu i nadmašio Federera

Tenis -

Srpski teniser Miomir Kecmanović odbranio je titulu na Oranž Boulu, jer je danas u finalu savladao Kineza Vua Jublinga 6:3, 6:1.

Kecmanović je postao tek treći teniser u istoriji koji je dve godine zaredom trijumfovao na Oranž Boulu. Legende poput Džona Mekinroa, Ivana Lendla, Džimija Kurijera, Rodžera Federera i Endija Rodika osvajali su ovaj prestižni juniorski turnir po jednom, ali niko od njih nije uspeo da odbrani tron.

Pre Kecmanovića dve godine zaredom titule su osvajali Harold Solomon 1969. i 1970. godine i Bili Martin 1973. i 1974. godine.

Mladi, 17-godišnji Srbin ne samo što je ponovo osvojio vredni trofej, već je to učinio lako i ubedljivo, bez izgubljenog seta. Redom je rušio Amerikanca Žozefa Onorija (6:0, 6:0), Britanca Fina Basa (6:2, 6:2), Japanca Naoki Tajimu (6:1, 6:0), Nemca Rudolfa Molekera (6:2, 7:5) i Denija Tomasa (6:3, 6:4), a onda i Vua Jublinga u finalu.

Kecmanović je potvrdio da je najbolji junior sveta, a Srbiji dokazao da ne mora da se brine za budućnost svog tenisa kada se jednog dana povuče Novak Đoković.

Miomir Kecmanović i Olga Danilović, Foto: TSS
Miomir Kecmanović i Olga Danilović, Foto: TSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track