SAŠA DANILOVIĆ: Strah me da gledam ćerkine mečeve

Tata prvi put govorio o Olgi

SAŠA DANILOVIĆ: Strah me da gledam ćerkine mečeve

Tenis -

Bio sam na samo tri ili četiri njena meča. Mnogo je teško gledati svoje dete, nemam snage za to, otkriva legendarni košarkaš

Predrag Danilović konačno je progovorio o ćerki, talentovanoj teniserki Olgi Danilović, koja ređa uspehe širom sveta.- Moji roditelji su mene podržavali kao mladog sportistu. Stvarno jesu, nisu se nešto mnogo mešali. Mislim da im je to bila najpametnija stvar. Ja sam kao mlad otišao od kuće, kada sam iz Sarajeva došao u Beograd, ali sam uvek imao njihovu podršku. To neko svoje iskustvo sam preneo na svoje troje dece, ne samo na Olgu - rekao je Danilović u emisiji „Pozovi, pomozi“ na TV Prva i dodao:

Osvojila svet... Olga (levo) najbolja u dublu na Oranž boulu
Osvojila svet... Olga (levo) najbolja u dublu na Oranž boulu

Neizmerna podrška

- Supruga više od mene prati Olgu, ja sam tu ako treba da malo povisim ton. To je moja uloga (smeh), valjda ide uz mene (smeh)... Ali je velika stvar usmeravati dete u onom što radi, usmeravati ga i ne insistirati mnogo na nekim stvarima. To je iskustvo moje supruge i mene. Šta dete odabere, treba ga podržati. To je nešto što je po meni vrlo bitno.Teže gledati nego igratiDanilović kaže da mu je mnogo teško da bude na tribinama dok njegova ćerka igra teniske mečeve, iako je i sam bio sportista.- Gledao sam možda tri ili četiri Olgina meča. Ja to ne mogu da gledam. Ona to zna i to sam joj objasnio kad je bila mala. Jednostavno, nemam snage... Tako je... Mnogo je teže, verujte mi. Mi sportisti smo navikli, ako smo na terenu, da možemo da utičemo na nešto. Ovako, van terena, mnogo je teže. Gledati svoje dete mnogo je teško - iskren je Danilović.

Nova ulogaDANILOVIĆ OD DANAS PREDSEDNIK KSSPredrag Danilović danas treba da bude izabran za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Skupština KSS zakazana je za danas u hotelu „M“ s početkom u 14 časova. Danilović će posle pet godina na mestu prvog čoveka Saveza zameniti Dragan Đilasa, iza kog ostaju veliki uspesi sa muškom i ženskom reprezentacijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja