SERENA OGORČENA: Da sam muško...
Foto: Reuters

Kategorična Amerikanka

SERENA OGORČENA: Da sam muško...

Tenis -

Po mnogima najbolja teniserka u istoriji Amerikanka Serena Vilijams, još jednom je pričala o neravnopravnom položaju žena i muškaraca u sportu.

Ona smatra da bi da je muško, bila ozbiljan kandidat za najboljeg sportistu na planeti. "Da sam muško, mislim da bi se odavno razmišljalo o tome da li sam najbolji sportista na svetu ili ne. O tome bi se razmišljalo još pre šest, sedam ili osam godina. Beo, crn nema veze. Da sam muško, odavno bismo o tome pričali, ali pošto sam žensko, tu je čitav niz socijalnih problema i kočnica.", smatra snažna Amerikanka.Mlađa o dve sestre Vilijams je zbog građe, pre svega neverovatne muskulature, često smatrana androgenom (muškaračom), što je uticalo i na njeno ponašanje.

"Nekada se nisam osećala ovako neverovatno dobro u svom telu, pošto sam smatrala da sam previše jaka. A onda sam shvatila da mi je ovo moje telo donelo mnogo uspeha i dovelo me u situaciju da budem fantastična teniserka. I kome je onda prejako? Meni svakako nije", jasna je 35-godišnja igračica.

Serena je prvo mesto na WTA listi držala čitavih 309 sedmica, a osvojila je i neverovatnih 38 grend slem pehara, 22 u singlu, 14 u dublu i dva u miksu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track