EVO KAKO JE IZGLEDAO NIŠKI JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Nije jeo ćevape, ali je u OVOME uživao
Foto: Saša Pavlić

Držao se veganske ishrane

EVO KAKO JE IZGLEDAO NIŠKI JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Nije jeo ćevape, ali je u OVOME uživao

Tenis -

Ponadali su se niški ugostitelji da će moći da se pohvale kako je Novak Đoković probao njihove specijalitete, ali ih je najbolji srpski teniser oladio već prvog dana kada je izjavio da "neće jesti ćevape".

Trenutno drugi teniser sveta tokom boravka u Nišu striktno se pridržavao pravila svoje veganske ishrane, a u tome su mu pomogli mlađi brat Marko i Ivana Nikolić Jovanović, vlasnica prodavnice zdrave hrane i napitaka. Marko nije potpuni vegan kao Novak, ali se trudio da se hrabi zajedno sa bratom.

"Vodilo se računa da sve bude bez glutena jer su obojica alergični. Pravljene su kombinacije od malo jačih proteina sa dodatkom badema, suncokreta, urmi i naravno godži bobica kao jednih od najačih antioksidanasa, pa brašno napravljeno od ovsenih, raženih i ječmenih pahuljica plus ekspandirana riža i seckano voće", otkrila je Ivana a prenosi portal Magazinsana.

Ivana dodaje da im je pravila i smuti sa muskantnom tikvom, medom, banananom, cimetom, uz dodatak proteinskog miksa (badem, lešnik, susam, suncokret, lan), malo sojinog mleka i dodatog miksa vlakana (ovsene, ražene, ječmene pahuljice), seckano voće i semenke (čia, golica, suncokret).

Ivana posebno ističe treći miks koji je pravila za Đokoviće.

"Probali su i treći koji je moj najprodavaniji miks. Plasiram ga u dogovoru sa timom nutricionista iz niške poliklinike. Miks se sastoji od godži bobica, maline, kupine, ribizle, aronije i sve ponovo u kombinaciji sa miksom vlakana (ovas, raž, ječam-pahuljice), ekspandirana riža sa seckanim voćem i sve to posuto raznim semenkama."

Novak nije odoleo ni slatkišima, pa je tako bio oduševljen palačinkama.

"Palačinke se prave od banane, kruške i mlevenog lanenog semena i naravno da se ne peku nego se dehidriraju", rekla je Ivana koja nije skrivala ponos što je uspela da ugodi našem teniseru koji veoma vodi računa o ishrani.

(magazinsana)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Maja Volk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track