MRZE IGLU: Tetoviranje nije popularno u belom sportu
Foto: Profimedia

Ne predstavlja im zadovoljstvo

MRZE IGLU: Tetoviranje nije popularno u belom sportu

Tenis -

Dok košarkaši i fudbaleri uživaju u oslikavanju tela, među najboljim igračima sa ATP liste istetoviran je samo Stan Vavrinka

Tetoviranje među sportistima odavno je pravi hit. Prednjače fudbaleri, košarkaši, vaterpolisti, ali u tenisu, očigledno, oslikavanje tela nije toliko popularno.

Teniseri često na terenu menjaju majice i pokazuju torzo, ali retki su oni s tetovažama, posebno ih ne vole igrači iz samog vrha ATP liste. Izgleda da im to ne predstavlja neko zadovoljstvo.

Novak Đoković, Endi Mari, Rodžer Federer, Miloš Raonić, Rafa Nadal... niko od njih se nije odlučio da poseti nekog tatu-majstora. Jedini koji se izdvaja je Stan Vavrinka, ali ni on nije preterivao. Na levoj podlaktici ispisao je reči poete Semjuela Beketa „Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better“.

Od naših tenisera najveći ljubitelj tetovaža je Janko Tipsarević, koji je jedan od najistetoviranijih igrača na svetu. On voli citate, pa tako ima citat Dostojevskog „Lepota će spasti svet“, citat Šopenhauera, ali i početna slova svojih najbližih, kao i neizostavne tribale.Na drugoj strani, košarkaši i fudbaleri se prosto „ubijaju“ od šaranja po telu. Izuzev najboljeg igrača današnjice Kristijana Ronalda, skoro sve ostale zvezde imaju tetovaže, poput Mesija, Suareza, Nejmara, Ramosa, Ibrahimovića... Za njima ne zaostaju ni košarkaši poput Lebrona Džensona, Krisa Andersena...

ATP lista1. Endi Mari - nema tetovažu2. Novak Đoković - nema tetovažu3. Stan Vavrinka - jedna tetovaža4. Miloš Raonić - nema tetovažu5. Kej Nišikori - nema tetovažu6. Rafael Nadal - nema tetovažu9. Rodžer Federer - nema tetovažu

Voli da se crta RADULJICA KOLO VODIOd naših sportista koji mogu da se pohvale velikim brojem tetovaža jeste i košarkaš Miroslav Raduljica. On veoma često stavlja nove i hvali se da mu takve stvari prijaju. Njega su po tetovažama poredili s predsednikom Partizana Nikolom Pekovićem, koji takođe može da se pohvali velikim brojem slika po telu.- On ih ima više, ali su moje bolje - rekao je ranije Raduljica.

Humani RonaldoNE TETOVIRAM SE JER DAJEM KRVFudbaler Reala Kristijano Ronaldo naveo je razlog zbog čega ne voli da se tetovira.- Nemam tetovaže jer često doniram krv. Jednostavno smatram da jedno s drugim ne ide - kazao je Portugalac, koji navodno dvaput godišnje donira krv.

Milan Nastić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track