Vilander: Đoković će vladati šljakom
Foto: REUTERS

Trostruki šampion Garosa prognozira

Vilander: Đoković će vladati šljakom

Tenis -
Novak treba da radi na forhendu i možda malo više na servisu i voleju, kaže Šveđanin

Finale Rolan Garosa u kom je Rafael Nadal porazio Novaka Đokovića sa 3:1 i dalje je glavna tema u teniskom svetu. Mats Vilander trostruki pobednik turnira na zemljanim ternima u Parizu, smatra da Rafael Nadal i Novak Đoković, teraju jedan drugog na konstantan napredak u igri.

“Njih dvojica jedan drugom rade ono što nikada ranije viđeno. Borg je Mekinroa napravio boljim igračem, ali se Borg povukao. Federer je isto to učinio Nadalu, ali se nije povukao. I, tu je i Đoković, koji je prosto ‘rasturio’ Nadala, a Nadal se nije povukao. Mislim da su oni posebni igrači, koji se ne boje jedan drugoga. Mentalno, nisu pretnja jedan drugome, nego samo taktički ili tehnički ne mogu da se izbore jedni sa drugima. To je veoma zanimljivo”, rekao je Vilander.

On tvrdi da na toj podlozi srpski teniser može da bude još bolji.

“Koliko Novak može da napreduje na šljaci? Neverovatno mnogo. Posle ovog meča, on će shvatiti da je mogao da pobedida je uradio nešto drugačije, da treba da radi na svom forhendu i možda malo više pruža iznenađenja na servisu i voleju. Tri ili četiri poena prave veliku razliku. Ali, on je tu, čuvajte se njega na šljaci sledeće godine, jer ide pravim putem, zaista to mislim”, rekao je Vilander.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track