KAKO JE NOVAK NAŠAO SPAS U HILANDARU: Iguman Gerasim o Đokovićevom životu!
Foto: Privatna Arhiva

EKSKLUZIVNO!

KAKO JE NOVAK NAŠAO SPAS U HILANDARU: Iguman Gerasim o Đokovićevom životu!

Tenis -

Uz Božju pomoć i sopstveni rad Novak Đoković može opet da bude najbolji na svetu, kaže za KURIR monah Gerasim iz manastira Đurđevi stupovi!

Novak Đoković nije zaboravio na pravoslavlje i veru svojih otaca, kaže za Kurir otac Gerasim iz manastira Đurđevi stupovi u Rasu povodom sve češćih priča da je najbolji srpski teniser zapao u kandže sekti.Nole je poslednjih meseci glavna tema svetskih i domaćih medija zbog fizičkog izgleda, koji očito utiče i na njegove rezultate. Razne priče pratile su fotografije na kojima se Đokoviću oslikavaju rebra, od toga da je vidno smršao zbog promene ishrane do toga da je postao član orijentalne sekte.PatriotaOtac Gerasim za naš list kaže da sve te priče nemaju veze sa istinom i služe samo da naškode Đokoviću, čoveku kojim bi srpski narod trebalo da se ponosi.- Novak je čestiti Srbin i pravoslavac. Godinama već u svetu prezentuje srpski narod i državu na pravi način. Pravi je primer za mlade, naša buduća pokolenja. I Novak je čovek. Normalno je da u njegovoj karijeri bude uspona i padova. Opet, uz njegov trud i rad, kao i uz Božju pomoć, siguran sam da opet može da se vrati na stare staze slave - istakao je otac Gerasim.Izmišljene pričeNovaku se zamera što se isključivo hrani veganski, a razlog loših rezultata mnogi vide i u tome što uvažava učenje duhovnog gurua Pepea Imaza.- Nisam kompetentan da o tome sudim. Znam samo da ima mnogo izmišljenih i preuveličanih stvari o Novaku. Trudi se da živi pravoslavnim načinom života koliko mu to karijera dozvoljava. U njemu je duh pravoslavlja, jer stalno pomaže bolesnoj i siromašnoj deci. Novak je uvek vedrog duha i pozitivan.Otac Gerasim otkriva da je Novak Đoković pre nekoliko godina posetio manastir Hilandar na Svetoj gori.- Bilo je to pred njegov uspon. Koliko sam čuo, bio je oko nedelju dana u Hilandaru. Tu se duhovno preporodio i krenuo ka uspesima. Posle toga je počeo da osvaja najprestižnije turnire na svetu. U Hilandaru je i dobio krst koji nosi. Uz pomoć Boga vratiće se na tron - zaključio je otac Gerasim.

Uskoro će zapevatiSnimaće spot „Za Stupove“Bratstvo manastira Đurđevi stupovi svake godine muzički obradi makar po jednu pravoslavnu pesmu s poznatim ličnostima. Novak, kao i većina srpskih sportista, učestvuje u obnovi ove srpske svetinje, zadužbine velikog župana Stefana Nemanje.- Novak je najavio da će nas posetiti kada mu obaveze to budu dozvolile. Naš plan je da ga zamolimo da učestvuje u jednom našem spotu jer voli da peva - otkrio je otac Gerasim.

Prvi susret za pamćenjePrimer mladimaOtac Gerasim kaže da je Novak istinski pravoslavac.- Moj prvi susret s Novakom bio je za pamćenje. Upoznali smo se na Dejvis kup meču u Beogradu, u martu prošle godine protiv Kazahstana. Bio je okružen velikim brojem dece, svi oni su uzvikivali njegovo ime i hteli da se slikaju s njim. Bez obzira na obaveze i iscrpljujuće mečeve, za svakog je pronašao vreme. To pokazuje kakav je Novak kao čovek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track