(VIDEO) NOVAKOVE SUZE I DELPOVA RADOST: Ovi momenti su obeležili susrete Đokovića i Del Potra
Foto: Fonet AP

Srbin i Argentinac opet 'ukrštaju koplja'

(VIDEO) NOVAKOVE SUZE I DELPOVA RADOST: Ovi momenti su obeležili susrete Đokovića i Del Potra

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Argentinac Huan Martin del Potro sastaju se u trećem kolu Masters turnira u Indijan Velsu, a mi vam donosimo najzanimljive momente koji su obeležili neke od prethodnih susreta dvojice tenisera.

Onaj najbolniji za Novaka Đokovića jeste duel na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, kada je Novak ispao već u prvom kolu Olimpijskih igara u Riju. Huan Martin del Potro odigrao je možda i meč karijere i naneo našem asu verovatno najteži poraz u blistavoj karijeri.

Priliku za 'osvetu' Đoković je dobio na truniru u Akapulku koju je sa zadovoljstvom iskoristio.

Meč koji je trajao skoro tri sata i završen je duboko u noć po meksičkom vremenu u Đokovićevu korist (2:1) značio je i satko zadovoljstvo za našeg tenisera.

Ali ono što je vrlo važno kada su ova dvojica tenisera u pitanju jeste međusobno poštovanje i rivalstvo koje traje samo dok su na terenu. U više navrata i Srbin i Argentinac su isticali kako su veliki prijatelji.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Treće kolo Mstersa u Indijan Velsu je i novi susret Đokovića i Del Potra. Meč je na programu u sredu oko 4 sata ujutro po našem vremenu.

Srbin i Argentinac su dosad odigrali 16 međusobnih duela, od kojih je Đoković slavio 12 puta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track