(VIDEO) KRALJ ŠLJAKE PONOVO TERORIŠE: Nadal pregazio Vavrinku i 10. put osvojio Rolan Garos
Foto: Reuters

RAFINA 15. GREN SLEM TITULA

(VIDEO) KRALJ ŠLJAKE PONOVO TERORIŠE: Nadal pregazio Vavrinku i 10. put osvojio Rolan Garos

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal ubedljivo je pobedio Švajcarca Stena Vavrinku u finalu Rolan Garosa i deseti put podigao "Kup musketara" - 3:0 (6:2, 6:3, 6:1).

Nadal je i do sada bio apsolutni rekorder po broju trofeja osvojenih u Bulonjskoj šumi, a sada je taj broj zaokružio na deset. Ujedno, ovo mu je prvi trijumf na Rolan Garosu posle tri godine.

Ukupno, sada u vitrini ima 15 gren slem trofeja, samo tri manje od rekordera Rodžera Federera. Ovim se osamio na drugom mestu "večne liste" osvajača najvrednijih pehara, jer je iza sebe ostavio Pita Samprasa (14).

"Kralj šljake" je nastavio da dominira na toj podlozi, jer mu je ovo četvrta ovogodišnja titula na "prašini", posle Monte Karla, Barselone i Madrida (nije trijumfovao samo u Rimu).

Nadal je bukvalno počistio Vavrinku sa pariske šljake, ostavivši ga na tri gren slem trofeja.

Pitanje pobednika na terenu stadiona "Filip Šatrije" nije se postavljalo nijednog trenutka. Rafa je dominirao u svim segmentima igre, Sten je bio nemoćan i preostalo mu je samo da se nervira. Na kraju drugog seta je slomio reket, uzeo je novi, kojim se udario u glavu... Međutim, ni to mu nije pomoglo. Nadal je šest puta oduzeo servis rivalu, dozvolivši mu pritom samo jednu brejk šansu, koju Švajcarac nije iskoristio.

foto: AP

Bio je ovo njihov 19. duel i 16. pobeda "Bika sa Majorke". Trajao je samo 125 minuta.

"Nemoguće je da vam opišem kako se sada osećam. Ovo je za mene najvažniji turnir", rekao je, između ostalog, Nadal posle današnje pobede.

Nadal će od sutra, kada se pojavi nova ATP lista, biti drugi igrač sveta, dok će i Vavrinka preskočiti Novaka Đokovića i naći se na trećem mestu. Srbin će biti "broj četiri".

Vavrinki je ovo bilo četvrto gren slem finale i prvi poraz!

Podsetimo, titula u ženskom singlu pripala je Estonki Jeleni Ostapenko, koja je juče načinila senzaciju, savladavši u finalu Rumunku Simonu Halep.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li će njih dvojica pobediti Vels?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track