NOVAK FAVORIT IZ SENKE: Đoković danas kreće na Vimbldonu, sa Kližanom od 15:30
Foto: Printscreen

ĐOKOVIĆEV PUT DO TROFEJA

NOVAK FAVORIT IZ SENKE: Đoković danas kreće na Vimbldonu, sa Kližanom od 15:30

Tenis -

Najbolji srpski teniser duelom protiv Slovaka Martina Kližana, koga je dobio tri puta, danas počinje takmičenje na trećem grend slemu u sezoni

Novak Đoković je spreman za početak Vimbldona i duel s Martinom Kližanom u prvom kolu takmičenja.

Posle osvojene titule u Istbornu, srpski teniser s velikom dozom optimizma dočekuje treći grend slem u sezoni, koji će biti igran od 3. do 16. jula. Biće to Noletovo 13. učešće na Vimbldonu i posle nekoliko godina ne slovi za apsolutnog favorita za trofej. Novak Đoković je pre 12 meseci takmičenje na Vimbldonu završio u trećem kolu, porazom od Amerikanca Sema Kverija, zbog čega će braniti samo 90 poena.

Novak Đoković i Slovak Martin Kližan do sada su igrali tri puta i svaki put je slavio srpski teniser. Prvi put su igrali 2015. godine na mastersu u Majamiju, kada je Đoković pobedio sa 6:0, 5:7, 6:1. Iste godine, Srbin je bio bolji i u Šangaju na mastersu, pobedivši sa 6:2, 6:1. Treći i poslednji put sastali su se krajem februara u Akapulku, u Meksiku, a Đoković je trijumfovao teže od očekivanog - sa 6:3, 7:6. Kližan je levoruk i 44. na svetu. U trećem kolu Novaka čeka mina u liku Huana Martina del Potra.

- Ne vidim sebe kao jednog od dvojice glavnih favorita. Dugo već pokušavam da vratim najbolju formu i stabilnost koja me je ranije krasila. Nisam prirodni igrač servisa i voleja, ali sam Vimbldon osvajao tri pita. Znam ko sam, znam kako mogu da igram, znam svoje sposobnosti i verujem u njih - rekao je Nole.

Šou u Istbornu

NOVAK DOBIO PEHAR ZA ŽENE

Pošto je u Istbornu dobio manji pehar od pobednika u ženskoj kategoriji, Novak se našalio tim povodom:

- Pliškova, koja je osvojila titulu, rekla mi je da su zamenili pehare. Ona je otvorila kutiju i videla moj pehar. Ja ne znam ni gde mi je kutija s tim verovatno ženskim peharom.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track