LAKA ZARADA NA VIMBLDONU: Foliranti došli samo zbog para
Foto: Profimedia

PUBLIKA OGORČENA

LAKA ZARADA NA VIMBLDONU: Foliranti došli samo zbog para

Tenis -

Čak osmoro igrača predalo mečeve prvog kola, što im je bilo dovoljno da uzmu zagarantovanih 40.000 evra

foto: Reuters

Pravila su jasna, ako ste u žrebu za prvo kolo nekog teniskog turnira, dobićete novac i ukoliko se povučete pre početka meča.

Ovo važi za sve turnire širom sveta, osim za četiri najprestižnija. Na grend slemu morate da se pojavite na terenu kako bi vam na račun legao novac. Možda tu leži objašnjenje čak osam predaja u prvom kolu Vimbldona. Svako od osam igrača „stavio je u džep“ blizu 40.000 evra samim pojavljivanjem na čuvenoj londonskoj travi.

foto: AP

Dovoljno da se rodi sumnja da su to uradili samo zbog novca. Da su znali da ne mogu da odigraju meč, ali nisu želeli da se odreknu novca. Ljudski gledano, sasvim legitimno.

foto: AP

Ali gledano iz ugla navijača koji su izdvojili dobar novac da bi na centralnom terenu odgledali mečeve Novaka Đokovića i Rodžera Federera, a videli ukupno sat i po mučenja njihovih rivala u dva meča, onda shvatite da stvari baš nisu na svom mestu. Baš to je i zasmetalo dvojici pomenutih tenisera, igrača koji imaju najviše pobe.

foto: Profimedia

- Novo pravilo ATP dozvoljava igračima da plasmanom u glavni žreb uzmu ono što zaslužuju, ali moraju da pruže šansu onom koji može da igra - rekao je Đoković, dok je Federer bio još precizniji:

- Večito pitanje je da li meč treba da počne? Samo igrač može da odgovori na njega. Mnogi misle da zaslužuju mesto iako fizički nisu spremni. Grend slemovi moraju da razmisle da primene ATP pravilo, onda pola igrača ne bi predavalo mečeve.

foto: Profimedia

KAKAV IZLET Predao već posle 13 minuta meča

JANKO TIPSAREVIĆ: NE OSUĐUJTE IGRAČE

Janko je objasnio da je povredu vukao nekoliko dana, a zatim pojasnio priču o predajama:

- Mnogo je igrača koji su se izborili za glavni žreb Vimbldona tako što su igrali čelendžere. Plaćaju trenere i ostalo osoblje, a verujte da to nije jeftino, ja sam se vratio u prvih 50-60 čelendžerima i verujte mi da sam „na nuli“. Ako igrač koji je ceo život samo na čelendžerima dobije šansu da zaradi taj novac na Vimbldonu, mislim da niko nema pravo da ga osuđuje.

Kurir / Gojko Filipović

Foto: Profimedia, Reuters, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako najlakše zaraditi 40 hiljada evra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track