(VIDEO) NOVAK JAČI OD POVREDE, ORGANIZATORA I MANARINA: Đoković u četvrtfinalu Vimbldona, Berdih naredni rival
Foto: Reuters

SRBIN nastavio pohod ka novoj tituli

(VIDEO) NOVAK JAČI OD POVREDE, ORGANIZATORA I MANARINA: Đoković u četvrtfinalu Vimbldona, Berdih naredni rival

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Đoković je u osmini finala pobedio Francuza Adrijana Manarina 3:0, po setovima 6:2, 7:6, 6:4. Meč je trajao dva sata i 13 minuta.

Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i francuskog tenisera, a drugi trijumf Novaka.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je trenutno 15. na ATP listi. Srbin i Čeh odigrali su 27 duela u karijeri, a Novak vodi 25:2 u pobedama.

Čeh je poslednji put pobedio Đokovića 2013, a Novak je od tada vezao 12 trijumfa. Četvrtfinale je na programu u sredu.

Đoković je u prvom setu imao problema sa glavoboljom, a u trećem sa desnim ramenom i rukom, pa je morao da zatraži pomoć lekara. Đoković je igrao 20 sati kasnije od predviđenog termina i to odlukom organizatora. Zbog meča između Rafaela Nadala i Žila Milera, koji je trajao skoro pet sati duel Đokovića i Manarina odložen je danas i to tek posle rasprave između srpskog tenisera i čelnika ATP. Meč je trebalo da se igra na terenu broj 1, a danas će se igrati na centralnom terenu. "Ovo je bio težak dan. Srećan sam što je sve gotovo. Osećam se dobro na terenu, motivisan sam da odem što je dalje moguće. Vučem povredu neko vreme, ali i dalje uspevam da igram na vrhunskom nivou. Ovo je njegova omiljena podloga, on voli da igra na travi. Tomaš je vrhunski igrač iz Top 10 i zna kako da igra velike mečeve", rekao je Đoković posle meča i komentarisao stanje terena. "Tokom meča video sam da postoji rupa na terenu, pokazao sam je sudiji. Tereni nisu baš dobri kao ranije, ali šta je tu je. I ostali teniseri su se žalili. Verujem da ljudi koji održavaju terene daju sve od sebe i da će da bude sve u redu".

TOK MEČA III set 6:4 - Kraj meča! Novak je u četvrtfinalu Vimbldona 5:4 - Manarino ostaje u meču 5:3 - Đoković i pored povrede nastavlja da niže dobre poene 4:3 - Francuz smanjuje na 4:3, a morao je da zatražio lekarsku pomoć zbog problema sa desnim ramenom 4:2 - Đoković na dva gema od pobede 3:2 - Francuz je smanjio na 3:2. Novak je u pauzi između gemova zatražio pomoć masera, koji mu je masirao desnu ruku. 3:1 - Đoković je potvrdio brejk.

foto: Reuters

2:1 - Novak pravi brejk. Đoković gazi ka pobedi 1:1 - Đoković stiže do izjednačenja, iako se poprilično iznervirao zbog jedne greške 0:1 - Manarino osvaja prvi gem u drugom setu, iako je Đoković imao dve vezane brejk lopte

foto: AP

II set

foto: Reuters

7:6 - Đoković vodi 2:0 u setovima. Novak je taj-brejk dobio rezultatom 7:5 6:6 - Francuz se ne predaje, ponovo izjednačenje 6:5 - Novak ponovo na gem od osvajanja drugog seta 5:5 - Prvi set ulazi u dramatičnu završnicu 5:4 - Đoković prekida seriju Francuza 4:4 - Manarino osvaja treći gem zaredom 4:3 - Francuz pravi brejk 4:2 - Novi gem za Manarina 4:1 - Đoković sve bliže drugom setu 3:1 - Francuz osvaja prvi gem u drugom setu 3:0 - Novak je povrdio brejk 2:0 - Novi brejk za Đokovića 1:0 - Novak osvaja prvi gem u drugom setu

I set

foto: Reuters

6:2 - Đoković vodi 1:0 u setovima

5:2 - Đoković na gem od prvog seta 4:2 - Manarino siguran na svoj servis 4:1 - Novak Đoković ponovo bez izgubljenog poena stiže do novog gema 3:1 - Manarino osvaja prvi gem na meču, iako je Đoković ponovo imao brejk loptu Novak je tražio pomoć lekara zbog glavobolje

3:0 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja novi gem 2:0 - Novak pravi brejk 1:0 - Đoković osvaja gem na svoj servis. Novak je došao do prvog gema uz dosta muke

Meč bi trebalo da počne posle 13.00 časova, a biće odigran pod zatvorenim krovom, pošto je najavljena kiša. Đoković je već odradio lagani trening uoči meča sa Manarinom.

Ovaj meč je trebalo da bude odigran u ponedeljak, ali je odložen za utorak.

Organizatori Vimbldona odbili su da zbog meča između Rafaela Nadala i Žila Milera, koji je trajao pet sati, prebace duel Đokovića i Manarina na centralni teren.

Ova odluka izazvala je ogorčenje igrača, navijača, kao i brojnih teniskih stručnjaka, pošto će duel Đokovića i Manarina biti jedini meč muškog singla u utorak, koji je inače rezervisan za četvrtfinale singla u ženskoj konkurenciji.

Đoković i Manarino igrali su samo jednom u karijeri, a Novak je prošle godine na Vimbldonu slavio 3:0, po setovima 6:4, 6:3 i 7:6.

Pobednik ovog meča igraće u sredu u četvrtfinalu sa Tomašom Berdihom iz Češke.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mućkajte a ne lupajte glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track