POSLE MARATONA: Venus Vilijams na mišiće pobedila Kvitovu i prošla u polufinale US opena
Foto: AP

nije bilo lako

POSLE MARATONA: Venus Vilijams na mišiće pobedila Kvitovu i prošla u polufinale US opena

Tenis -

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:3, 3:6, 7:6(2).

To će biti prvo polufinale Venus Vilijams na Ju Es Openu od 2010. godine. Ona je sa 37 godine postala ujedno i najstarija teniserka koja je stigla do polufinala nekog grend slem turnira još od legendarne Martine Navratilove 1994. godine na Vimbldonu.

Venus Vilijams je pobedom nad Kvitovom nastavila da redja sjajne rezultate ove godine, pošto je će joj polufinale Ju Es Openu biti treće polufinale na grend slem turnirima u 2017. To joj je poslednji put pošlo za rukom pre 15 godina.

"Definitivno je ovo bio poseban meč. Nije bilo lakih momenata, nije bilo lako održati servis ili napraviti brejk. Ovaj meč mi je mnogo značio", rekla je Vilijams posle meča.

Vilijams će se za finale boriti protiv zemljakinje Sloun Stivens, koja je u četvrfinalu bila bolja od 17. teniserke sveta Anastasije Sevastove posle tri seta, 6:3, 3:6, 7:6. To će biti prvo američko polufinale na Ju Es Openu u ženskoj konkurenciji od 2002. godine.

Beta, Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Oni nam vraćaju veru u fudbal! Rusija na dohvat ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track