PEPE IMAZ OTKRIO KAKO SU SE NOVAK I ON UPOZNALI I PORUČIO: Promenio sam Đokovića spolja i iznutra
Foto: Ben Jones

Španac o odnosu sa srpskim teniserom

PEPE IMAZ OTKRIO KAKO SU SE NOVAK I ON UPOZNALI I PORUČIO: Promenio sam Đokovića spolja i iznutra

Tenis -

Pepe Imaz, koga je Novak Đoković priključio svom stručnom timu pre četiri godine, rekao je za strane medije da je imao veliki pozitivan uticaj na srpskog igrača.

Iako mnogi baš Španca smatraju razlogom Novakovog posrnuća u poslednjih godinu i po dana, Imaz ističe da su njegove metode, koje uključuju meditaciju i zagrljaje, bile pozitivne po Đokovića.

- Ispalo je dobro na profesionalnom i privatnom nivou – promenio se spolja i iznutra. Zbog toga se osećao tako dobro. Poštuje druge i velikodušan je. Promenio se i prema sebi, ima više poštovanja i prihvata ono što mu se događa. Trudi se da postigne veće blagostanje i čini sve kako bi stvari funkcionisale harmoničnije. Zato se, šta god da radiš, osećaš dobro. Kada je počeo sa tim, nastavio je da pobeđuje i ostvario neke uspehe koje do tada nije, kao što je titula na Rolan Garosu. Sada je smireniji, ali kada njegovo telo više nije moglo zbog toliko akumuliranih turnira, Olimpijskih igara... njegove partije su oslabile, kao i rezultati - kaže Imaz.

Španac dodaje da razlika u tome što sada Novak živi sa mnogo razumevanja.

- Mnogi bi pomislili: ’Toliko ljubavi, a gubim’. ’Ali ne, pobeđivao sam toliko godina’. Sada prihvata situaciju, uči iz nje i razume je. Devet godina igra bez pauze, od decembra do novembra. Nije imao ni povreda zbog kojih bi morao da pauzira. To je teško. Sada, zbog ove povrede, hteo ili ne, moraće da odmori i povratiće svežinu. Svestan je šta mu se događa. On je veoma objektivna osoba, željan da uči, ali nije opsednut - rekao je Pepe Imaz.

Imaz otkriva da je Novaka upoznao preko brata Marka koji je tokom fjučersa u Grčkoj delio sobu sa Karlosom Gomesom Ererom.

- Bili su cimeri i Marku je srce bilo slomljeno. Karlos mu je rekao za mene - otkrio je Pepe.

Marko je otputovao u Marbelju gde se nalazi akademija, izlečio se od depresije i sada radi za "Ljubav i mir".

- Novak je hteo da zna šta je pomoglo njegovom bratu, tako je došlo do prvog kontakta. Putuje i često svraća da me poseti. To je dobar osećaj - završava Pepe Imaz.

Kurir sport

Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Tišina, profesor Teodosić drži čas!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track