SRBIN USPEŠAN U BAZELU: Zimonjića ispalio Nadal, pa sa anonimusom ostvario pobedu
Foto: Beta

U PARU SA HESLEROM

SRBIN USPEŠAN U BAZELU: Zimonjića ispalio Nadal, pa sa anonimusom ostvario pobedu

Tenis -

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Švajcarac Mark-Andrea Hesler plasirali su se danas u četvrtfinale turnira u Bazelu, pošto su u prvom kolu pobedili Francuze Adrijana Manarina i Benoa Pera sa 6:3, 4:6 i 10:6 u produženom taj-brejku.

Zimonjić i Hesler su prvi set dobili nakon što su u prvom i devetom gemu oduzeli servis rivalima, da bi Francuzi u drugom setu oduzimanjem servisa vratili u trećem gemu, što im je, kasnije se ispostavilo, bilo dovoljno za izjednačenje. U odlučujućem periodu, produženom taj-brejku, srpsko-švajcarska kombinacija je slavila sa 10:6 i tako posle 65 minuta igre stigla do trijumfa.

Zimonjić i Hesler će u četvrtfinalu igrati protiv Markusa Danijela sa Novog Zelanda i Dominika Ingolta iz Velike Britanije, koji su u prvom kolu eliminisali prve nosioce Henrija Kontinena iz Finske i Džon Pirs iz Australije rezultatom 7:6 (5) i 6:3.

Zimonjić je prvobitno trebalo da u Bazelu igra u paru sa Rafaelom Nadalom, koji je odustao, pa se selektor Srbije opredelio za anonimnog Heslera.

(Beta, Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko to bije Zvezdine igrače?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track