POTVRĐENO PISANJE KURIRA Novak doveo pojačanje: Radek Štjepanek novi trener Đokovića!
Foto: Fonet/AP

Srbin našao zamenu za Vajdu

POTVRĐENO PISANJE KURIRA Novak doveo pojačanje: Radek Štjepanek novi trener Đokovića!

Tenis -

Dogovor je pao, Čeh će definitivno biti uz Noleta! Radek Štjepanek biće drugi trener Novaka Đokovića, uz Andrea Agasija, što je Kurir ekskluzivno najavio.

Spekulacije je konačno potvrdio Agasijev nekadašnji trener Daren Kejhil u izjavi za ESPN.

- Dogovor je da Štjepanek bude uz Novaka tokom turnira i nedelja kada nisu na programu grend slemovi - rekao je Daren Kejhil.

Pre ove potvrde, glasine o ovoj saradnji počele su u junu, pre nego što se Štjepanek penzionisao, a obnovljene su nakon što je Čeh nedavno počeo da prati Srbina na Instagramu.

Novak polako kompletira tim i priprema se za povratak na teren posle šestomesečne pauze zbog povrede lakta.

Mesto za svoj veliki povratak teniskim turnirima Novak je izabrao turnir u Abu Dabiju, koji startuje 28. decembra ove godine.

foto: Profimedia

Đoković je u opisu novog trenera nedavno izjavio da je to teniser koji nikada nije bio prvi na svetu, ali je dovoljno uporan i pametan.

- To je bivši igrač koji je imao zavidnu karijeru i uspeo je da izvuče maksimum iz sebe u većini slučajeva. Nije bio prvi na svetu, ali je bio dovoljno pametan i uporan. Uz to, to je neko čije su životne vrednosti slične kao i moje.

Da će Čeh Radek Štjepanek biti angažovan kao drugi trener u stručnom štabu srpskog tenisera Novaka Đokovića, tvrde i češki mediji.

Radio Prag prenosi da je Štjepanek postigao dogovor sa Đokovićem i da će se priključiti prvom treneru Andreu Agasiju koji zbog privatnih obaveza ne može da prati na svakom turniru najboljeg srpskog tenisera svih vremena. Navodi se i da će u narednim danima zvanično sve biti potvrđeno.

Štjepanek je prošle nedelje završio igračku karijeru u 38. godini, u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je pet titula, a u dublu 18.

Kurir sport

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Šta bi naši fudbaleri uradili kada bi saznali da im trener ima kancer?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track