Đoković: Uživao sam, ali to je bio težak meč
Foto: REUTERS

Novak o susretu sa Štepanekom

Đoković: Uživao sam, ali to je bio težak meč

Tenis -
Radek je lukav protivnik i veoma iskusan, jedan od retkih koji posle svakog prvog servisa izlazi na mrežu. Igra raznovrsno i može da iznenadi svakog protivnika, izjavio najbolji teniser planete

LONDON - Novak Đoković je dominantnom igrom pobedio Čeha Radeka Štepaneka za plasman u osminu finala Vimbldona, ali je nakon meča rekao da nije imao lak posao. Najbolji svetski teniser izgubio je prvi set i tek u nastavku duela zaigrao je u prepoznatljivom stilu, tako da na kraju očekivani uspeh ipak nije dolazio u pitanje.

"Bio je to težak meč. Radek je lukav protivnik i veoma iskusan, jedan od retkih koji posle svakog prvog servisa izlazi na mrežu. Igra raznovrsno i može da iznenadi svakog protivnika, odigrao je odličan prvi set", izjavio je Đoković. Srpski teniser je na kraju ipak bio zadovoljan onim što je pokazao u nastavku zanimljivog duela.

"Igrao sam zaista dobro u drugom, trećem i četvrtom setu, tako da je na kraju sve ispalo kako sam planirao. Uživao sam danas, kao i uvek kada igram na centralnom terenu. Volim ove uslove pod krovom", rekao je raspoloženi Đoković, koji nije želeo da komentariše sinoćnju senzacionalnu eliminaciju Rafaela Nadala u duelu protiv Čeha Lukaša Rosola.

"Nisam razmišljao o tom meču, bio sam fokusiran na današnjeg protivnika. Sada ću uživati par dana u igranju golfa i nastojati da poboljšam svoju igru za sledeći izazov", poručio je Đoković, koji u osmini finala igra protiv zemljaka i velikog prijatelja Viktora Troickog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track