NOVAK DIGAO GLAS: Mi smo kao životinje u kavezu!
Foto: Profimedia

Surovo iskren

NOVAK DIGAO GLAS: Mi smo kao životinje u kavezu!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvoreno je govorio o nehumanim uslovima u kojima teniseri igraju mečeve na Australijan openu.

Na meču između Novaka Đokovića i Gaela Monfisa temperatura je bila preko 40 stepeni Celzijusa u hladu, a na terenu je prelazila 60 stepeni!

“To su bili trenuci za koje čovek ne može u potpunosti da se spremi. Za sve postoji granica prihvatljivosti, treba uzeti u obzir zdravlje igrača, ali očigledno je to sekundarno u današnjem svetu, u sportskoj industriji čiji smo deo. Primarno je da se karte prodaju, da se zaradi novac, da se televizijskim zahtevima udovolji, a tek na četvrtom-petom mestu nalazi se ono šta igrač misli o svemu. Na neki način smo posmatrani kao životinje u kavezu“, rekao je Novak dodavši:

"Ne želim da zvučim nezahvalno, imam pravo i smatram da je ispravno da javno kažem da su ovakvi dani nešto o čemu treba da se razgovara. Ne kažem to zbog sebe, nego i zbog drugih igrača. Potrebno je dati mišljenje i istaći određene stvari koje nisu korektne. Na kraju krajeva, igrači su ti koji prave šou, bez nas oni ne mogu da zarade novac koji im je primaran ovde. O tim pravilima za vremenske uslove koje su postavili pre nekoliko godina treba više razgovarati... Suština je da igrači nemaju dovoljno uticaja i snage iza svojih glasova", zaključio je Đoković.

Novak kao veliki problem vidi to što Gren slem turniri imaju pravo da odlučuju o svemu, bez ikakve obaveze da se konsultuju sa teniserima.

"Na turnirima koji su pod patronatom ATP-a drugačija su pravila nego na gren slem turnirima, a oni imaju pravo da donesu bilo kakvu odluku bez ikakve konsultacije sa bilo kojim od igrača. Primer, bio sam informisan putem medija, kao i svi ostali, da planiraju možda da ozvaniče sat od 25 sekundi izmedu poena. Malo je nedostajalo da i to proguraju, a da li je neko pitao igrače? Nije. Oni imaju potpunu slobodu, sa cime ja imam problem", zaključio je Novak.

Podsetimo, Novak je posle preokreta savladao Gaela Monfisa rezultatom 3:1 u setovima. U subotu u 9 časova ujutru po našem vremenu Đoković će igrati za plasman u osminu finala protiv Španca Ramosa Vinjolasa.

Kurir sport, foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TROICKI POVREDIO SUDIJU KOME JE UJAK SRBIN IZ BEOGRADA: Njegova reakcija je hit na društvenim mrežama!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : BOAĆI I ČELSI - OVAKO STOJE STVARI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track