(VIDEO) TENISKO ČUDO STIŽE SA KOSMETA: Filip Pavić ima samo 12 godina a pobeđuje sve pred sobom
Foto: Printscreen YT

TALENAT VAN SERIJE

(VIDEO) TENISKO ČUDO STIŽE SA KOSMETA: Filip Pavić ima samo 12 godina a pobeđuje sve pred sobom

Tenis -

Raskošni teniski talenat Filip Pavić je pokazao i u 2017. godini kada je u konkurenciji dečaka do 12 godina proglašena za najperspektivnijeg mladog tenisera.

Kao kruna vrednih rezultata došla je i ponuda teniske akademije Bogdana Obradovića u kojoj će u narednih godinu dana Filip besplatno trenirati. Mladi teniser iz Novog Brda već je dva puta do sada po 7 dana boravio u Beogradu, a njegovi prvi utisci su impresivni.

"Super mi je bilo tokom ova dva boravka u Beogradu, upoznao sam Bogdana Obradovića i malo trenirao sa njim. Treniram i sa jednim dečakom koji ima 16 godina i to mi puno znači. Prilično je naporno, jer su treninzi od sedam do tri, ali mi je tamo odlično. I veći deo zimskog raspusta provešću na akademiji u Beogradu", kaže Filip Pavić.

Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da Filip ima talenta, i da je za svoje godište odličan, ali da mu treba obezbediti adekvatne uslove za dalji napredak.

"Iskreno sam oduševljen potencijalom kojim Filip raspolaže, i zato sam odlučio da mu i kao teniski trener, ali i potpredsednik Olimpijskog saveza Srbije pomognem. Boraviće ovde i raditi sa nama, brusićemo njegov talenat i pružiti mu adekvatne uslove za napredak, jer ga on poseduje, samo mu treba pomoći", ističe teniski trener i nekadašnji selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović.

Veliki problem porodice Pavić predstavlja svakodnevni odlazak na treninge do Gračanice, a sada mnogo veći rashod i tokom boravka u Beogradu. Ipak ističu da će uraditi sve da teniski dragulj dobije još veću vrednost.

"Nije nam lako, školujemo tri deteta i borimo se koliko možemo. Putuje sa ocem za Gračanicu na treninge, sada imamo i česte odlaske za Beograd, ali se trudimo da mu priuštimo sve što možemo. Filip je dobar, tih, miran, odličan u školi, deca ga vole. I mi vidimo da je oduševljen samim tim što je dobio mogućnost sticanja novog teniskog znanja na akademiji Bogdana Obradovića i puno mu hvala na tome", kaže majka Vesna Pavić.

Jedinu konkretnu pomoć osim akademije Bogdana Obradovića u teniskom razvoju Filipu je uputila Raško-prizrenska eparhija, kao i Svetlana Stević iz humanitarne organizacije Majka devet Jugovića.

Kurir sport/ RTK2

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track