ĐERE POSLE NAJVEĆEG MEČA U KARIJERI: Žao mi je što sam izgubio, nisam igrao samo za sebe, već za celu državu
Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

PORAZ OD KVERIJA

ĐERE POSLE NAJVEĆEG MEČA U KARIJERI: Žao mi je što sam izgubio, nisam igrao samo za sebe, već za celu državu

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere rekao je danas, nakon poraza od Amerikanca Sema Kverija u prvom kolu Dejvis kupa, da je dao sve od sebe da donese prvi bod svojoj ekipi, ali da nije uspeo.

"Žao mi je što sam izgubio, imao sam neke polušanse, na 0:30 i 15:30, ali je najčešće je u tim trenucima Kveri odigrao dosta dobro", rekao je Đere na konferenciji za novinare.

Teniska reprezentacija SAD povela je danas protiv Srbije sa 1:0 u meču prvog kola Dejvis kupa, pošto je Sem Kveri pobedio Lasla Djerea sa 6:7, 6:2, 7:5, 6:4 u Nišu.

Đere je kazao da je dobro ušao u meč, medjutim, da mu je u drugom setu malo pala koncentracija i da se nije osećao najbolje.

"Što se tiče trećeg i četvrtog seta, dobro sam se osećao, mislim da sam dizao nivo igre do samog kraja, ali tako je i on uradio i danas je bio bolji od mene. Mislim da je imao i više sportske sreće", rekao je Đere.

On je rekao da je publika u Nišu bila odlična i pomagala mu u najvažnijim trenucima.

"Ovo je bila nova situacija za mene iako sam prošle godine igrao prvi put pred domaćem publikom. Kad ste u Dejvis kupu ne igrate samo za sebe, već za ceo tim i državu", izjavio je Đere.

Američki teniser Sem Kveri kazao je da je meč bio zahtevan do samog kraja, ali da je iskoristio pauzu tokom susreta da dodje do snage i pobedi.

"Prijalo mi je to što grupa naših navijača putuje sa nama i bodri nas", kazao je Kveri.

U drugom meču dana trenutno igraju Dušan Lajović i Džon Izner.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanov tim za Viktoriju. Ovaj deo tima je siguran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track