(VIDEO) SUPRUG MONIKE SELEŠ RATUJE SA GUSKAMA: Milijarder Tom Golisano želi da protera ptice koje vrše nuždu u dvorištu kuće vredne 800.000 dolara
Foto: Profimedia, Printscreen

Ima neobičan problem

(VIDEO) SUPRUG MONIKE SELEŠ RATUJE SA GUSKAMA: Milijarder Tom Golisano želi da protera ptice koje vrše nuždu u dvorištu kuće vredne 800.000 dolara

Tenis -

Tom Golisano (76), muž bivše jugoslovenske teniserke Monike Seleš (44), poslednjih meseci vodi rat sa guskama!

Poznati milijarder ne želi da plaća porez američkim vlastima, jer smatra da su oni zaduženi da sačuvaju njegovo bogato imanje na jezeru, procenjeno na 800.000 dolara, od ptica koje neprestano borave tu.

Golisano je pokušao sve kako bi ih oterao. Prskao je sredstvo koje ispušta smrad, postavljao je mamce koji se koriste za vukove, ali su guske uporne.

- Prošlog leta bilo je užasno. Pa videli smo oko 100 do 200 gusaka kod nas. Ne možete da šetate bosonogi, ne možete da bacate frizbi, ne možete da se družite s unucima. Ovde plaćam sve poreze i opet ne mogu da koristim svoje imanje jer guske obavljaju nuždu - požalio se Golisano.

Njegov sledeći korak u ratu sa guskama je odbijanje da plati porez. Golisano smatra da vlasti gradića Finger Lejks u Južnom Bristolu u državi Njujork moraju da intervenišu i spreče dolazak gusaka iz Kanade.

Vlasti gradića koji broji 1.600 stanovnika, međutim, ne misle tako. Prvi čovek grada Danijel Maršal smatra da je sva odgovornost na vlasniku.

- Problem je u vlasniku rezidencije. On treba a vodi brigu o tome, ne grad.

Bogatstvo Toma Golisana je procenjena na 3,4 milijarde dolara. Bogatstvo bi sasvim sigurno bilo i veće, ali je on poznat po svom humanitarnom radu. Ulagao je obrazovni sistem i visoko obrazovanje, kao i u zdravstvo, pa tri bolnice na Floridi nose njegovo ime.

Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Kako rešiti probleme sa navijačima pred CSKA i Viktoriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track