Najnovije vesti

SLAVNA TENISERKA BRINE O POTOMSTVU: Ana Ivanović zamrzava bebine matične ćelije
Foto: Profimedia

DONELA ODLUKU

SLAVNA TENISERKA BRINE O POTOMSTVU: Ana Ivanović zamrzava bebine matične ćelije

Tenis

Ivanovićeva se opredelila za ovu metodu jer ona omogućava lečenje raznih teških bolesti od kojih dete može da oboli
 

Ana Ivanović, koja će svoje prvo dete sa Bastijanom Švajnštajgerom roditi krajem februara, odlučila je da zamrzne matične ćelije.

Ona se na taj korak odlučila jer ta metoda omogućava lečenje raznih bolesti. Ivanovićeva je uplatila 5.000 evra specijalizovanoj banci u kojoj će se narednih 20 godina čuvati uzorak. U pomenutu cenu uključeni su transport od bolnice do banke, laboratorijska obrada i čuvanje.

- Otkako je ostala u drugom stanju, Ana vodi računa o svakom detalju koje je vezan za trudnoću, porođaj, ali i za bebu. Najvažnije joj je bilo da obezbedi univerzalni potencijalni lek za svoje dete. Na ovaj način obezbeđuje se lek za leukemiju, kancer, nasledne anemije, pa i metaboličke poremećaje - priča naš izvor i nastavlja:

- Oni su se do detalja informisali o svemu, a Ana je nedavno i potpisala ugovor o čuvanju ćelija. Sada može da se opusti jer jedva čeka trenutak kada će na svet doneti svoje prvo dete. Ona redovno ide na vežbe za trudnice i spremna je za taj čin. S obzirom na to da se taj trenutak približava, ako sve bude bilo kako treba, teniserka će se poroditi prirodnim putem - završava naš izvor.

foto: AP

Inače, sve više poznatih ličnosti se odlučuje za ovu metodu. Nikola Kojo je u dogovoru sa suprugom takođe zamrznuo matične ćelije svojih bliznakinja. Folk zvezda Seka Aleksić, kao i njena koleginica Tijana Dapčević postupile su na isti način. I manekenka Bojana Rajić je to učinila, kao i Emina Jahović.

Kurir / Lj. Stanišić

Foto: Profimedia, AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...