ODRŽAN ŽREB U LONDONU: Srbija domaćin Indiji za popunu Svetske grupe Dejvis kupa
Foto: EPA/RHONA WISE

PLEJ-OF

ODRŽAN ŽREB U LONDONU: Srbija domaćin Indiji za popunu Svetske grupe Dejvis kupa

Tenis -

Teniska reprezentacija Srbije će u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa igrati protiv Indije, odlučeno je žrebom u Londonu.

Mečevi su na programu od 14. do 16. septembra, a domaćin će biti Srbija.

Teniseri Srbije su poslednji meč s Indijom odigrali u plej-ofu za opstanak u Svetskoj grupi septembra 2014. u Bangaloru. Tada je tim Srbije pobedilo sa 3:2.

"Lepo je da ćemo igrati kod kuće. Već dva puta smo imali priliku da igramo protiv Indije, 2011. u Novom Sadu i 2014. u Bangaloru, oba puta je bilo vrlo neizvesno", rekao je selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić, prenosi Teniski savez Srbije.

On je naveo da Indija trenutno možda ima i najjači tim što se tiče singla.

"Juki Bambri je njihov broj 1 i trenutno ima najbolji plasman u karijeri (105. na ATP listi), takodje i Ramkumar Ramanatan, manje poznati igrači široj javnosti, ali to su igrči oko 100 mesta na ATP listi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju i dubl koji je uvek izuzetno jak i koji čine standardni reprezentativci - Bopana i Paes", rekao je Zimonjić.

"Nadam se da ćemo mi učestvovati u najjačem sastavu, da će svi biti spremni i u tom slučaju mislim da je lepa šansa da se ostvari treća pobeda nad Indijom i da se obezbedi plasman u Svetsku grupu", dodao je selektor Srbije.

Zimonjić je naveo da će se najverovatnije igrati na šljaci, jer ta podloga, kako je objasnio, najviše odgovara srpskim teniserima, a da su Indijci na njoj najslabiji.

"Treba pomenuti da su Indijci uspeli da preokrenu meč prošlog vikenda protiv reprezentacije Kine u kome su gubili 0:2 i na kraju došli do pobede 3:2, gde je glavni, poslednji poen osvojio Prajneš Gunesvaran koga stvarno ne poznajem. Radi se o igračima koji ili studiraju u Americi ili su dobri igrači i svakako ih ne treba potcenjivati, ali mislim da smo mi favoriti u ovom susretu", zaključio je Zimonjić. ; Parovi plej-ofa: Argentina - Kolumbija Velika Britanija - Uzbekistan Austrija - Australija Švajcarska - Švedska Srbija - Indija Kanada - Holandija Madjarska - Češka Japan - Bosna i Hercegovina

kurir.rs / Beta

foto: EPA/RHONA WISE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ABA prekršila sopstveni Pravilnik? Sudije za sve utakmice određene unapred?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track