Marej pobedio Ferera u polufinalu sa Congom
Foto: REUTERS

Bitka za Vimbldon

Marej pobedio Ferera u polufinalu sa Congom

Tenis -
Meč je zbog kiše prekinut na 25 minuta u četvrtom setu pri rezultatu 5:5, a u nastavku je Britanac bio uspešniji u taj brejku, pa je slavio nakon skoro četiri sata uzbudljive borbe

LONDON - Britanski teniser Endi Marej plasirao se u polufinale gren slem turnira u Vimbldonu pošto je večeras u preostalom četvrtfinalnom meču savladao Španca Davida Ferera sa 3:1 u setovima - 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 6:4, 7:6 (7:4).Uz ogromnu podršku publike Marej je zasluženo izborio četvrto uzastopno polufinale Vimbldona.

Smogao je snage da sruši veoma neugodnog rivala, strpljivom i preciznom igrom u odlučujućim trenucima.Meč je zbog kiše prekinut na 25 minuta u četvrtom setu pri rezultatu 5:5, a u nastavku je Britanac bio uspešniji u taj brejku, pa je slavio nakon skoro četiri sata uzbudljive borbe.

Marej, koji pokušava da postane prvi Britanac šampion Vimbldona još od Freda Perija 1936. godine, u borbi za finale igra protiv Francuza Žoa-Vilfreda Conge.Francuz se drugi put zaredom probio u polufinale savladavši Nemca Filipa Kolšrajbera sa 7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:3), 6:2.

Drugi polufinalni par čine branilac titule Novak Đoković i Rodžer Federer. Đoković je savladao Nemca Florijana Majera sa 6:4, 6:1, 6:4, dok je Federer nadigrao Rusa Mihaila Južnjog - 6:1, 6:2, 6:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track