NOVAK KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Đoković razbio specijalistu za šljaku u dva seta i plasirao se u četvrtfinale Rima (VIDEO)
Foto: Reuters

pao španac

NOVAK KAO U NAJBOLJIM DANIMA: Đoković razbio specijalistu za šljaku u dva seta i plasirao se u četvrtfinale Rima (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobedom nad Špancem Albertom Ramosom-Vinjolasom u dva seta (6:1, 7:5).

Novak je protutnjao Rimom pored Španca Ramos-Vinjolasa i plasirao se u čretvrtfinale Mastersa gde ga čeka Kei Nišikori. Japanac je bio bolji od Kolšrajbera u dva seta.

Novak je rano napravio brejk u prvom setu, pa mu je još jedan do kraja bio dovoljan za ubedljivo vođstvo u prvom setu.

Krenuo je Španac silovito u nastavku, ali nije uspevao nikako da napravi brejk. Zato Novak jeste. Imao je Srbin priliku da brzo okonča ovaj meč, ali Ramos ga je brejknuo baš kada je Novak servirao za pobedu.

Sve je to izludelo Novaka koji je odmah uzvratio brejkom i već u sledećem gemu servirao za pobedu. Ovog puta nije propustio priliku, pa je sa 6:1, 7:5 savladao Španca i plasiroa se u četvrtfinale.

Novak ponovo liči na onog starog koji je vladao svetskim tenisom!

Tok meča:

DRUGI SET:

7:5 - BREJK - Novak prvim asom na meču uspeo da se plasira u četvrtfinale Rima.

6:5 - BREJK - Uspeo je Novak da vrati Špancu brejk i sada će ponovo servirati za četvrtfinale Rima u kojem ga čeka Japanac Nišikori.

5:5 - BREJK - Španac je uspeo Novaku da uzme servis u nezgodnom trenutku, baš kada je Đoković servirao za pobedu u meču i prolaz u četvrtfinale.

5:4 - Opstao je Španac u ovom setu, izvukao je nekako gem na svoj servis. Sada Đoković servira za plasman u naredno kolo.

5:3 - Novak rutinski osvaja ovaj gem. Ramos sada servira za opstanak u meču.

4:3 - Smanjio je španac prednost Novaka. Đoković se ne troši previše na servis protivnika, čuva snagu za svoje gemove.

4:2 - Napravio je Novak duplu servis grešku, prvu u meču, ali to ga nije koštalo brejka.

3:2 - BREJK - Novak je uspeo da napravi brejk u drugom setu i da povede.

2:2 - Krenuo je Španac na sve ili ništa, udara po loptici kao da mu je poslednji meč u karijeri, ali Novak vinerima uspeva da obuzda razuzdanog Španca.

1:2 - Ramos-Vinoljas uspeo je posle dosta muke da odbrani gem na svoj servis. Posle đusa Španac je poveo u drugom setu.

1:1 - Novaku ide sve od ruke. Uzima lako gemove na svoj servis. Počeo je i da osvaja poene na mreži, što nije jača strana njegovog tenisa.

0:1 - Španac je lako uzeo gem na svoj servis, dobro je startovao u drugom setu, Novak je uzeo samo jedan poen u prvom gemu drugog seta.

PRVI SET:

6:1 - Novak je osvojio prvi set sa samo jednim izgubljenim gemom. Imao je Španac brejk priliku, ali Đoković je podigao nivo igre kada je to bilo najpotrebnije. Srbin je iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

5:1 - BREJK - Konačno je Novak uspeo da pogodi drop-šot udarac. Novi Novakov brejk. Sada Srbin servira za prvi set.

4:1 - Novi gem za Novaka. Deluje da se Srbin opustio pa je počeo i da igra drop-šot udarce. Oba poena koja je izgubio u ovom gemu, bila su upravo posle tog udarca. neiznuđena greška u prošlom gemu takođe je posledica tog udarca.

3:1 - Svojom greškom Novak je izgubio prvi gem na meču. Udara veoma dobro, loptica ide blizu mreže, Španac se muči, Novak dominira. U boksu je i ceo Đokovićev tim.

3:0 - Đoković posle prednosti dolazi do novog gema. Novak deluje sigurno u sebe, fizički izgleda veoma dobro. Do sada je Srbin četiri puta osvajao turnir u Rimu.

2:0 - BREJK - Novak je uspeo odmah na startu da oduzme servis Špancu. Ramos je osvojio samo dva poena na svoj servis.

1:0 - Novak je posle dosta muke uspeo da dođe do prvog gema na meču, na svoj servis. Ramosi nikada do sada nije uspeo da pobedi Đokovića, igrali su pet puta.

Novak je do osmine finala došao nakon pobede nad Nikolozom Basilašvilijem iz Gruzije. Ramos je u drugom kolu savladao Amerikanca Džona Iznera.

Srbin za pet dana puni 31 godinu i na svetskoj rang listi zauzima 18. mesto. Albert je ove godine napunio 30 godina i 41. je teniser planete. Đoković u svojoj karijeri ima 68 ATP trofeja, dok Španac do sada ima jednu šampionsku titulu.

Njih dvojica imaju odigranih pet mečeva, a u svakom je trijumfovao Novak.

Poslednji put susreli su se ove godine u trećem kolu Australijan opena, kada je srpski teniser slavio rezultatom od 4:6, 6;3, 6:1, 6:3.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Kurir sport

Foto: Reuter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Evo ko čeka Zvezdu i Partizan u kvalifikacijama za Ligu šsmpiona i Ligu Evrope? (KURIR SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track