Federer: Nisam u svađi sa Đokovićem
Foto: REUTERS

Polufinale Vimbldona

Federer: Nisam u svađi sa Đokovićem

Tenis -
Razlike između mečeva na šljaci, tvrdoj podlozi ili travi više nisu toliko velike, ali je zanimljivo što ćemo prvi put zaigrati na travi, kaže Federer

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer odigraće u petak polufinale Vimbldona, koje neće samo odrediti finalistu najprestižnijeg teniskog turnira, već i najboljeg na ATP listi. Federer naime, ima priliku da pobedom pretekne Đokovića i vrati se na presto.

Do sada su Đoković i Federer igrali 26 puta i Švajcarac ima dve pobede više, ali je zanimljivo da će prvi put snage odmeriti na travi.

"Razlike između mečeva na šljaci, tvrdoj podlozi ili travi više nisu toliko velike, ali je zanimljivo što ćemo prvi put zaigrati na travi. Zadovoljan sam dosadašnjim igrama i to mi uliva samopouzdanje uoči velikog meča sa Novakom. U svakom slučaju, lepo je što mogu ponovo da igram u polufinalu, kao nekoliko puta do sada" objasnio je Federer koji je do sada šest puta osvajao vimbldonski turnir.

"Odigrali smo mnogo mečeva i Novak je bio veoma opasan. Kada za protivnika imate vrhunskog tenisera, ne možete da kažete da je gotovo sve do poslednjeg poena. Reč je o igraču koji iz svih pozicija može da osvoji poen".

Švajcarac je takođe prokomentarisao spekulacije o sukobu sa Đokovićem.

"Nije da krivim novinare, ali uvek vole da naprave situaciju u kojoj se nešto dešava između top igrača. Tačno je da sam bio ljut na Novaka kada je igrao protiv mog prijatelja Stanislava Vavrinke. Kasnije smo pričali o tome i sada je naš odnos u redu. Poštujem Novaka. Ali da li sam izašao na večeru sa njm?! Nisam, ali je sa njim ipak lepo sarađivati.Nema problema između nas, nadam se da mi verujete", rekao je Federer.

Na terenima "Ol Ingland klaba" krajem jula i početkom avgusta biće organizovan i turnir Olimpijskih igara.

"Divno je što se i Igre održavaju na ovim terenima i to je za većinu tenisera prilika koja se pruža jednom u životu. Već sam osvajao zlatnu medalju, tako da je sada pritisak manji", zaključio je Federer.

U drugom polufinalu će igrati Žo-Vilfred Conga i Endi Mari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track