SAZNAO PRVOG RIVALA NA ROLAN GAROSU: Novak u Parizu kreće od Rožerija Dutra da Silve
Foto: Reuters

počinje pohod na pariz

SAZNAO PRVOG RIVALA NA ROLAN GAROSU: Novak u Parizu kreće od Rožerija Dutra da Silve

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković učešće na Rolan Garosu započeće duelom sa Rožerijom Dutrom da Silvom.

Biće to drugi okršaj Srbina i Brazilca, a Novak je dobio jedini dosadašnji – pre gotovo šest godina u drugom kolu US Opena (6:2, 6:1, 6:2).

Da Silva, trenutno 132. igrač sveta, uspeo je da preskoči sve tri prepreke u kvalifikacijama, a u odlučujućem meču bio je bolji od Čeha Zdeneka Kolara poprilično ubedljivo (6:0, 6:4).

Ukoliko bude uspešan na startu drugog Grend Slema sezone, Đoković bi u drugoj rundi mogao na megdan Davidu Fereru iz Španije. Ukoliko stigne do trećehg kola Đokovića bi mogao da čeka duel protiv Roberta Bautista Aguta, a u borbi za drugu nedelju rivakl bi trebalo da bude Grigor Dimitrov.

Prema projekciji žreba Đokovića bi u borbi za polufinale čekao David Gofan. Ako stigne do četiri najbolja Novak bi mogao da se u borbi za finale sastane sa Timom ili Zverevim, dok ga eventualni duel protiv Rafaela Nadala čeka tek u finalu.

Što se ostalih srpskih predstavnika u Bulonjskoj šumi tiče, delovalo je da će Laslo Đere imati nominalno najlakšeg protivnika, jer je i njemu bio predviđen duel sa kvalifikantom, ali se na kraju ispostavilo da je to Martin Kližan, koji je nedavno porazio upravo Novaka, a u kvalifikacijama za RG eliminisao Milomira Kecmanovića.

S druge strane, Dušan Lajović će na megdan Jiriju Veselom iz Češke, a najteži zadatak imaće Viktor Troicki u vidu petog na ATP listi – Bugarina Grigora Dimitrova.

Rolan Garos na programu je od 27. maja do 10. juna, igra se za nagradni fond od 39.197.000, a titulu brani Rafael Nadal.

Kurir sporrt

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track