MOŽEŠ TI TO, NOVAČE! Danas počinje prestižni Rolan Garos
Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

IDEMO

MOŽEŠ TI TO, NOVAČE! Danas počinje prestižni Rolan Garos

Tenis -

Juriiiš Đoković s velikim optimizmom dočekuje prvi meč s Brazilcem Silvom i pokušaće da na krilima dobre igre iz Rima dođe do same završnice.

Pred nama je jedan od najvećih teniskih turnira na svetu, čuveni Rolan Garos, a Novak Đoković je spreman kao zapeta puška! Nole se prethodnih dana žestoko pripremao za parisku šljaku, na kojoj je jednom u bogatoj karijeri bio najbolji. Veliki pehar podigao je pre dve godine, a nekako od ispunjenja tog sna krenuo je i njegov pad prouzrokovan raznim faktorima, pre svega povredom lakta. Povratak je za nekadašnjeg broja jedan bio prepun frustracija, ali u poslednje vreme Đoković sve više deluje kao onaj stari Nole.

To se posebno odnosi na prethodni meč protiv Rafaela Nadala u Rimu, kad je udarao lopticu kao u najboljim danima. Koliko mu je stalo da se na Rolan Garosu pokaže u najboljem svetlu govore i detalji s jučerašnjeg treninga sa Aleksandrom Zverevom. Nole se u jednom trenutku iznervirao i iskalio bes na reketu. Dakle, veoma je napaljen.

novak đoković
novak đokovićfoto: EPA/ETTORE FERRARI

Prvi rival našeg tenisera biće kvalifikant Brazilac Rožerio Dutra Silva, s kojim je Đoković igrao samo jednom, i to na US openu 2014, i ubedljivo ga pobedio sa 6:2, 6:1, 6:2. Srbin se kao 22. teniser na svetu nalazi u delu kostura koji predvodi Bugarin Grigor Dimitrov, s kojim bi mogao da se susretne u četvrtom kolu. Prethodno, najverovatnije mora da eliminiše Davida Ferera u drugom, a zatim i Roberta Bautistu Aguta u trećem kolu.

Dobro je što je Đoković izbegao najvećeg favorita za titulu Rafaela Nadala do samog finala. Takođe, sa opasnim Dominikom Timom može da se susretne tek u polufinalu, dok mu projektovano četvrtfinale donosi potencijalni duel s Davidom Gofanom. Naravno, sve su ovo pretpostavke, a moguće je da neko od ovih tenisera doživi neugodno iznenađenje mnogo ranije. Nadajmo se da to neće biti Novak.

Hvalospevi Nadal: Nole je favorit za titulu Da je Novak u naletu, najbolje je osetio Rafael Nadal u Rimu, gde se dobro namučio kako bi savladao žilavog Srbina. Zato i ne čude njegove reči. - Novak je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa i on se ne vraća, nego je uvek tu. Ponekad kad se vraćate iz povrede, teško je igrati dobro odmah, a Novak je u Rimu odigrao sjajan turnir. On je, nesumnjivo, jedan od kandidata za pobedu u Parizu - naglasio je Španac, koji nije propustio priliku da pecne Federera, koji propušta Rolan Garos: - Iskreno, isto mi je da li je tu ili nije. To je loša vest za turnir i organizatore, ali za mene, ako pobedim, ne. Za mene je pobeda uvek pobeda.

rafael nadal
rafael nadalfoto: AP

Povećan nagradni fond Pobedniku 2,2 miliona evra Organizatori Rolan Garosa ove godine su povećali nagradni fond, i to za 10 odsto. Umesto dosadašnjih 36 miliona evra, iznosiće 39,2 miliona. Pobednici u obe konkurencije dobiće po 2,2 miliona evra, odnosno 100.000 više nego što su prošle godine kući odneli šampioni Španac Rafael Nadal i Jelena Ostapenko iz Letonije. Iako svake godine raste nagradni fond, grend slem u Parizu i dalje ima najmanje novčane nagrade.

Mogući Novakov put do finala Prvo kolo Rožerio Dutra Silva (Brazil) Godina: 34 ATP: 132. Međusobni skor: 1-0

Drugo kolo David Ferer (Španija) Godina: 34 ATP: 42. Međusobni skor: 16-5

Treće kolo Roberto Bautista Agut (Španija) Godina: 30 ATP: 14. Međusobni skor: 6-1

Četvrto kolo Grigor Dimitrov (Bugarska) Godina: 27 ATP: 5. Međusobni skor: 6-1

1/4 finala David Gofan (Belgija) Godina: 27 ATP: 7. Međusobni skor: 5-1

1/2 finale Dominik Tim (Austrija) Godina: 24 ATP: 8. Međusobni skor: 5-2

Finale Rafael Nadal (Španija) Godina: 31 ATP: 1 Međusobni skor: 26-25

Naši na terenu 1. kolo - danas Novak Đoković - Rožerio Dutra Silva Viktor Troicki - Grigor Dimitrov Laslo Đere - Martin Kližan Dušan Lajović - Jirži Veseli Aleksandra Krunić - Šuj Peng

kurir.rs / Predrag Gajić

foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track