ĐOKOVIĆ PAO POSLE DRAME: Hrvat Čilić sprečio Novaka da posle godinu dana osvoji titulu (VIDEO)
Foto: Reuters

borba za titulu

ĐOKOVIĆ PAO POSLE DRAME: Hrvat Čilić sprečio Novaka da posle godinu dana osvoji titulu (VIDEO)

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da posle tačno godinu dana i pobede nad Francuzom Gaelom Monfisom, u finalu turnira u Kvinsu savlada Hrvata Marina Čilića i osvoji prvu titulu od Istborna. 7:5, 6:7, 3:6.

Đoković je u prvom setu uložio dosta napora kako bi stigao do vođstva. U osmom gemu srpski as je spasao čak pet brejk lopti i posle više od deset minuta igre uspeo je da izjednači na 4:4. Posle toga ključni dertalj prvog dela igre zbioo se u dvanaestom gemu, kada je Đoković iz drugog pokušaja (prvi je promenom odluke sprečio sudija, koji je dobro video da je Čilić pogodio liniju) uspeo da uzme servis rivalu i trijumfuje sa 7:5.

Na startu drugog dela igre Đoković je imao priliku za brejk koju nije realizovao. Vrlo je dobro servirao imao deset asova, od čega osam u drugom setu, tako da Hrvat nije imao ni najmanju priliku da zapreti. U dodatnom gemu Đoković je vodio sa 4:1, ali je Čilić uspeo da osvoji šest poena u nizu i odvede meč u odlučujući set.

U trećem setu do osmog gema nije bilo brejka, a onda je Čilić sa dva sjajna udarca uspeo da stigne do ispostaviće se ključnog brejka. Utisak je da je Novak propustio veliku šansu u drugom setu kada je u taj-brejku vodio sa 4:1 i izgubio šest poena u nizu.

Treći set

3:6 - Čilić je osvojio 18. trofej u karijeri

3:5 - U najgorem momentu Novak je izgubio swervis. Čilić je zapravo sa dva odlična poena, došao na korak od trofeja

3:4 - Bilo je 30:0, pa 30:30, ali je Čilić servisima došao do novog gema

3:3 - Novak je uspeo da dobije gem, iako je deluje sve umornije. Čak je bilo i 15:30! Ali na kraju sve dobro završilo

2:3 - Hrvatski teniser je nastavio da igra izuzetno ofanzivno i da pogađa sve što zamisli. On trenutno ima 19 vinera više od Novaka, a gem osvaja novim asom

2:2 - Daaaaaaaaaaaaaaaaaa! Uzviknuo je Novak posle teškoggema, koji je dobio u igri na razliku

1:2 - Čilić je veomnma raspoložen

1:1 - Novak je prekinuo niz Hrvata

0:1 – Siguran start za Marina koji je sada pun samopouzdanja, dok Nole izgleda indisponirano. Srbin se neće predati, to je sigurno, ali Čilić trenutno izgleda bolje na terenu, što nije bio slučaj u poslednjih sat i po vremena.

Treći set

6:7 - Novak je propustio priliku da osvoji titulu! Vodio je 4:1 ali je tada Čilić vezao šest poena i odveo meč u treći set

6:6 - Idemo u dodatni gem

6:5 - Siguran gem za Srbina, koji ima deset asova

5:5 - Novak je imao meč loptu, ali je nije iskoristio

5:4 - Novak je izgubio samo jedan poen u gemu i stigao na korak od pobede

4:4 - Posle šansi na početku seta, Đoković više nema priolika da napravi brejk

4:3 - Novak ima osam asova do sada od toga šest u drugom setu

foto: Reuters

3:3 - Rasplamsava se borba. Marin je dobio jedan lakši servis gem

3:2 - Đokovićev gem bez izgubljenog poena! Novak je pao u jednom poenu, ali se na sreću nije povredio

2:2 – Novak je oštećen u ovom gemu, s obzirom da je na 15:15 poslao jedan udarac pod noge Čilića, ali je linijski sudija, uz potvrdu Lajanija, rekao da je aut. Nole nije tražio čelendž i samim tim izgubio taj poen, kao i naredna dva, te izgubio gem

2:1 - Rutinski gem bez izgubljenog poena

1:1 - Igralo se na razliku, ali Novak nije iskoristio brejk loptu

1:0 - Odličan gem za Novaka na startu seta, koji je počeo servisom jer je prethodni set završio brejkom. Brza četiri poena, bez ijednog izgubljenog, i sada izgleda jako samouvereno

Drugi set

7:5 - Brejk u pravom momentu! Novak je morao dva puta da osvaja set poen, jer je prvi put sudija promenio odluku i korekcijom dodelio poen Čiliću

foto: Reuters

6:5 - Dobri udarci srpskog tenisera

5:5 - Utisak je da Novak ne koristi prilike da napadne

5:4 - Lakši servis gem za Novaka. Čilić je prilikom jednog udarca loše stao, ali

je dobro

4:4 - Gem je trajao nešto duže, ali ne zato šro se kao u prošlom igralo mnogo poena, već je verovatno nekom od gledalaca pozlilo pa je pauza između jednog poena bila nekoliko minuta

foto: Reuters

4:3 - Bilo je 0.40, ali se igralo na razliku. Novak je duplom greškom dao Marinu i četvrtu šansu, koju Hrvat takođe nije pretvorio u prednost. Novak se na kraju ipak izvukao, spasao je 5 brejk lopti.

3:3 - I dalje nema brejka

3:2 - Siguran gem, za Novaka

2:2 - Bilo je 0:30, ali je Novak u poenu pogodio nec, a zatim je Čilić uspeo da osvoji gem

2:1 - Čilić je zapretio, ali je Novak uspeo da se izvuče iz vrlo teške situacije

1:1 - Čilić vrlo snažno udara lopticu i osvaja prvi gem

1:0 - Novak je dobio prvi gem u kom je servirao, iako je napravio prvu duplu servis grešku

Prvi set

Đoković će pokušati da osvoji prvu titulu u poslednjih godinu dana, a već sada je obezbedio pomak na 17. mesto na ATP listi.

Novak Đoković plasirao se u finale turnira koji se igra u londonskom "Kvins klubu", pošto je u subotu popodne u teškom meču pobedio svoju staru mušteriju, Francuza Žeremija Šardija - 7:6 (7:5), 6:4.

Đoković će u finalu igra protiv Hrvata Marina Čilića, koji je u dva "taj brejka" bio bolji od Australijanca Nika Kirjosa - 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).

Biće to za njega prva prilika da osvoji ATP titulu posle nepunih godinu dana i trijumfa u Istbornu, takođe na travnatoj podlozi.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track